Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La insistenţele deputatului Ioan Benga, fost director al unităţii şcolare, dar şi a muncii în echipă depusă de dascălii implicaţi în acest proiect, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, semna la 20 august, ordinul prin care Liceului „Mircea Eliade” i se acorda titlul de colegiu naţional.

Anunţul a fost făcut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de profesorul Nicolae Magiar, actualul director al unităţii de învăţământ, care l-a avut alături şi pe deputatul Ioan Benga. „Mă bucur că am ajuns aici, este o performanţă pentru noi, şi asta pentru că nu sunt multe şcoli în acest judeţ care au un astfel de titlu. Pentru noi, abia acum începe greul cel mare, căci acest lucru ne obligă pentru ceea ce vom face pe viitor. De asemenea, doresc să le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat să obţinem acest titlu, pentru că, trebuie să ştiţi, drumul până aici nu a fost uşor. A însemnat muncă în echipă, ore, zile, şi chiar, nepoţi nedormite, pentru a pune la punct documentaţia necesară”, a declarat Nicolae Magiar.

Bucuros că şi-a văzut visul împlinit, Ioan Benga a declarat că proiectele sale pentru această şcoală nu se opresc aici. „Doresc ca pe viitor, în apropierea colegiului, să construim, şi poate ne va ajuta şi Primăria Reşiţa, o sală de sport şi un campus şcolar. Nu sunt obiective uşor de realizat, însă, după cum mă cunoaşteţi, eu realizez, mai devreme sau mai târziu, tot ceea ce mi-am propus „, a precizat Benga.

Din această vară, Şcoala Gimnazială Nr. 12 şi Grădiniţa PN 4 din municipiu s-au alăturat Liceului „Mircea Eliade„, devenind astfel o singură structură. „Am venit în această nouă familie pentru a construi o şcoală mai mare, mai puternică, şi care dorim să devină mândria acestui oraş”, a explicat Ghiorghiţa Fercea, fost director al Şcolii Nr.12, actual director adjunct al Colegiului Naţional „Mircea Eliade„.

Proaspătul colegiu va avea, din toamnă, 12 grupe de grădiniţă, trei clase pregătitoare, 18 clase pentru învăţământul primar, 16 pentru cel gimnazial şi 16 clase de liceu. De asemenea, tot în cadrul colegiului vor funcţiona şi cele trei clase pentru învăţământul postliceal.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu