Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Singura unitate de învăţământ din judeţ de profil nu are „materialul didactic“ necesar.

Elevii Liceului Tehnologic Trandafir Cocârlă din Caransebeş se confruntă cu problema lipsei maşinilor, deşi acestea reprezintă baza unei unităţi de învăţământ auto, având în vedere că tinerii de aici se pregătesc să devină şoferi.

„În anul 2008, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin a făcut o serie de demersuri către Ministerului Educaţiei Naţionale şi s-a şi obţinut aprobarea pentru achiziţionarea unui camion. Din păcate, între timp a venit criza financiară şi s-au sistat la nivel naţional toate achiziţiile“, a declarat prof. Ion Moatăr, purtător de cuvânt al IŞJ Caraş-Severin.

Astfel, nu s-a reuşit achiziţionarea acestui camion, prevăzut cu remorcă, fapt pentru care, Inspectoratul Şcolar Judeţean a reluat, în prezent, demersurile pentru rezuolvarea problemei. IŞJ speră ca la rectificarea din această vară să se primească, din nou, aprobarea, iar camionul să ajungă la această unitatea de învăţământ, pentru că este absolut necesar în instruirea elevilor.

„Deocamdată, având în vedere situaţia în care ne aflăm, la acest liceu se poate obţine doar permisul de conducere pentru categoria B, pentru că asta avem la dispoziţia elevului. Dacă am dispune de un camion, sunt convinsă că am avea şi mult mai mulţi elevi înscrişi“, a precizat Marinela Preda, directorul Liceului Tehnologic Trandafir Cocârlă din Caransebeş. Unitatea caransebeşeană este singura cu acest profil din judeţ.

Adaugă comentariu