Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După rezultatul de egalitate obținut cu Național Sebiș, antrenorul Leontin Doană a subliniat faptul că jucătorii săi n-au o pregătire fizică foarte bună.

„Aș vrea să-mi felicit jucătorii pentru că, în decurs de o săptămână, au înțeles ceea ce doresc de la ei. Din păcate, cum am mai spus, din punct de vedere fizic sunt la pământ. Din minutul 50 sau 60 al meciului cu Sebiș, fotbaliștii au început să se vaite. După cum s-a văzut, Sergiu Bactăr a făcut contractură musculară. Nu este vina lor că nu sunt pregătiți, vina este în altă parte. Totuși, îmi felicit fotbaliștii pentru joc, consider că și-au creat mult ocazii. În toate meciurile pe care le-am avut până acum acasă, nu cred că am avut mai multe ocazii ca la acest joc. Din păcate s-a ratat mult, se întâmplă. Aducerea mingii până în fața porții depinde de antrenor, iar finalizarea depinde de valoarea individuală a fiecărui fotbalist. Mi-aș fi dorit mai mult de la acest meci, dar este greu ca într-o săptămână să le facem pe toate. Sunt mulțumit că jucătorii au respectat ceea ce le-am transmis și este îmbucurător că jocul a crescut. Este foarte greu să joci fotbal dacă nu poți să alergi. Degeaba avem jucători buni dacă ei nu pot să alerge. Fotbalul înseamnă viteză și forță, iar problema nu este la jucători pentru că îi cunosc. Nu știu ce s-a lucrat la echipă până acum, dar sper că vom corecta unele lucruri. Nu pot să încep acum să fac o pregătire fizică ca la carte, deoarece i-aș da peste cap pe fotbaliști. Vorbim mult la antrenamente și le spun ceea ce ar trebui să facă în teren. Mai sunt câteva etape și nu putem face pregătire fizică acum. Trebuie să menținem ceea ce s-a făcut până acum și așteptăm pauza competițională. Contează foarte mult ca jucătorii să intre în meci proaspeți. După părerea mea, sanse la promovare nu mai avem”, a declarat Leontin Doană, antrenorul echipei CSM Reșița.

Tehnicianul echipei Național Sebiș, Cosmin Merșca, aflat la primul meci din carieră în postura de antrenor principal, a spus la finalul jocului: „Am venit la Reșița în primul rând să nu pierdem. Am întâlnit o echipă bună și știam că vom avea probleme. Reșița are jucători experimentați. Consider că am fost dominați clar și CSM Reșița ne-ar fi putut bate. Totuși, sunt mulțumit de joc, de rezultat. Nu trebuie să contabilizăm numărul de ocazii, important este scorul final. Important este că am obținut un punct împotriva unei echipe bune. Am rămas foarte devreme cu un om în minus pe teren. Enciu este un jucător cu experiență și n-ar fi trebuit să adreseze injurii acelui suporter. Am fi putut lua gol din cauza lui. Pentru faptul că și-a lăsat echipa în inferioritate numerică, nu are scuză, dar ne vom baza în continuare pe el. S-a început un proiect frumos la Reșița, dar se pare că jucătorii nu au avut un început prea bun de campionat”.

Adaugă comentariu