Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Bocşeanca a impresionat din nou în prima ligă de fotbal feminin din Spania.

Cea mai titrată sportivă din Bocşa, fotbalista Laura Roxana Rus, este un exemplu de dăruire în teren. Evoluţiile sale de la Sporting Club de Huelva au făcut să se vorbească din nou la superlativ despre sportiva care are sute de meciuri la activ, şi la cel mai înalt nivel. De la începutul anului se află în Spania, la prima sa echipă din străinătate la care a evoluat în cariera sa. O revenire de senzaţie, cu gol chiar la primul meci din 2017. A trecut şi peste accidentarea din meciul cu Betis Sevilla, iar în etapa a 18-a din Iberdrola Primera División şi-a trecut numele pe lista marcatoarelor, în victoria cu 2-0 în faţa echipei Oiartun KE. Laura Rus a stabilit scorul final, cu golul său din minutul 75. Un gol pe care l-a dedicat unei prietene dragi din Craiova, Maria, iar mesajul scris de „Lala“ a fost unul emoţionant: „Vreau să dedic acest gol unei persoane care mi-a demonstrat că viaţa este frumoasă, indiferent de circumstanțe, este o persoana importantă în viaţa mea, Maria, care îşi sărbătorește ziua de naştere. Este o persoană cu o putere imensă de a luptă, o persoană care dăruieste zâmbete sincere, cu un suflet enorm şi frumos! La mulţi ani, copil minunat!“

Laura Rus participă şi la acţiuni de promovare a fotbalului feminin în şcolile din Huelva, aşa cum s-a întâmplat zilele trecute. „Alături de echipă, am avut parte de o experienţă frumoasă, am fost prezente la o şcoala unde am vorbit despre echipă, fotbal, şi am şi jucat puţin fotbal cu elevii. Este un sentiment pur, sincer. Mereu voi fi fericită să particip, dar mai ales să putem dezvolta şi arăta că şi din fotbalul feminin se poate face un viitor, dar mai ales, se pot împlini vise“, a spus Laura Rus.

Bocșeanca are două goluri în acest an pentru Sporting Club de Huelva, formație aflată momentan pe locul 8 în clasament, cu 24 de puncte. În etapa viitoare, Laura Rus și colegele sale de la Huelva vor evolua duminică, 19 februarie, în deplasare la Valencia, ocupanta locului al treilea, cu 37 de puncte.