Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vacanţele de ultim moment nu sunt pentru toată lumea, însă cei care-şi permit să plece în vacanţă, la orice oră din zi şi din noapte, ar putea avea parte de experienţe de neuitat.

De la an la an, numărul turiştilor care aleg sejururile de ultim moment este în creştere. În general, persoanele care se orientează spre astfel de vacanţe sunt acelea care nu ţin morţiş să meargă într-o anume staţiune şi se mulţumesc cu orice tip de servicii. Vacanţele pe ultima sută de metri sunt preferate, îndeosebi, de cuplurile tinere, fără copii, cu program flexibil, pregătite să plece în vacanţă la orice oră din zi şi din noapte.

„În ultimii ani, solicitările pentru astfel de sejururi au crescut. Avantajul stă în preţ, care poate fi mai ieftin chiar şi cu 40% decât tariful iniţial. De exemplu, pentru şapte zile în Riviera Olimpului, un turist plăteşte 199 de euro, în acest tarif fiind inclusă cazarea la un hotel de trei stele, două mese pe zi, şi transportul cu autocarul. Toate acestea, în condiţiile în care o astfel de vacanţă trece de 400 de euro/persoană. Este bine să reţinem şi că ofertele last minute sunt făcute cu cel mult trei – patru zile înainte de plecare, uneori chiar şi numai cu o zi, iar ele sunt făcute de agentul de turism, pentru locurile pe care nu şi le-a valorificat“, ne-a declarat Louisa Laeş, agent de turism, în cadrul unei unităţi din zona Universalul Vechi.

Decizia de a pleca în vacanţă „în grabă“ are şi dezavantajele ei: clientul nu poate face nici o modificare privind locul de cazare sau legat de alte servicii incluse în tarif. Pe de altă parte, mai spune Louisa Laeş, ofertele last minute sunt mai rare, iar cei care se bazează exclusiv pe ele pot pierde şansa de a pleca în vacanţă. „Nu recomandăm ofertele de ultim moment familiilor care au copii, însă la fel de bine cei care se încumetă totuşi să plece în vacanţă în aceste condiţii pot avea parte de un sejur de neuitat“, ne-a mai spus tour-operatorul.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu