Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sala Multimedia a Universităţii Eftimie Murgu din municipiu găzduieşte marţi, de la ora 13.00, lansarea celui de-al treilea volum al lucrării „Patrimoniul preindustrial şi industrial în România“.

Cartea este semnată de reputatul istoric de origine reşiţeană Volker Wollman, iar evenimentul este organizat de UEM Reşiţa, în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan.

În deschidere vor vorbi gazdele acestui eveniment, rectorul universităţii reşiţene, dr. ing. Doina Frunzăverde şi dr. Dumitru Ţeicu, directorul muzeului Banatului Montan.

Potrivit organizatorilor, volumul prezintă patrimoniul preindustrial românesc, de la instalaţii şi agregate create în mediul rural, până la cele acţionate de energii naturale (mori, pive şi fierăstraie hidraulice), ce se mai regăsesc încă în Banat şi, îndeosebi, în judeţul Caraş-Severin.

2 Comments

  1. Peste 10 ani tinerii nu vor mai sti ca treurile erau pline de navetisti care lucrau in 3 schimburi non-stop iar ziarele publicau zilnic anunturi de angajare, cursuri de calificare. Daca nu se vor strange aceste izvoare istorice la timp, vor ajuge la Remat printr-o forma sau alta si atunci va ramane doar cartea si pozele.

  2. Balanescu Dana Reply

    AUtorul cartii este originar din Sebes, dar a fost, dupa prof. Octavian Raut., al doilea director al Muzeului resitean (cind a descoperit apsiunea pentru patrimoniul tehnic). Apoi cercetator la Institutul de istorie Cluj-Napoca. Desi stabilit in Germania (Heidelberg), preda cursuri de arheologie industriala la Universitatea 1 decembrie Alba iulia.

Adaugă comentariu