Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – „Cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge“, spune o vorbă din bătrâni pe care cărăşenii continuă s-o respecte cu sfinţenie. Chiar dacă n-au luat cu asalt secţiile de vot de când s-a crăpat de ziuă, nu puţini au fost cei care au votat chiar la prima oră.

Evident, unii dintre sătenii cărăşeni au preferat să-i dea întâietate Domnului, venind la vot după slujbă, în vreme ce unii orăşeni au preferat să mai moţăie un pic în aşternuturi şi să voteze ceva mai târziu.

La nivel de judeţ, dintr-un total de 266.730 de cărăşeni cu drept de vot, în prima oră de la deschiderea secţiilor votaseră pentru Europarlamentare 3.480 dintre ei, adică 1,30%. În schimb, mai puţin de 1% dintre cărăşeni s-au arătat interesaţi de Referendum (2.503 de persoane). La ora 9.00, votaseră deja 8.329 de cărăşeni, adică 3,12% (faţă de o medie naţională de 3,4%).

Ora prânzului a făcut clar diferenţa, iar dacă la nivel naţional prezenţa la vot sărise de cota de 16%, Caraş-Severinul venea din urmă cu 14%. Cel mai mare procent de prezenţă a fost înregistrat în Ilfov (peste 19%), iar cel mai mic în Vaslui (12,05%).

Adaugă comentariu