Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Două avioane de luptă MiG-21 RFMM, scoase din uz, vor întregi peisajul urban al Caransebeşului. În urmă cu câteva zile, hotărârea prin care Ministerul Apărării transmite cele două avioane în administrarea municipalităţii de pe Timiş şi Sebeş a fost publicată în Monitorul Oficial, astfel că administraţia locală poate începe demersurile pentru aducerea aparatelor de zbor la Caransebeş, iniţiativă pentru care există deja acordul Consiliului Local. Avioanele provin de la unitatea militară din Deveselu, Olt, şi vor ajunge la Caransebeş complet demilitarizate. Există deja şi mai multe variante de locaţii gândite de conducerea executivului local pentru amplasamentul celor două MiG-uri.

„Unul îşi va găsi locul în zona unui sens giratoriu ce va fi construit pe centura de ocolire a municipiului, la intersecţia cu strada Traian Doda, în drumul spre aeroport, şi unul la intrarea în oraş“, a precizat Marcel Vela, primarul Caransebeşului. Cele două avioane au fost deja alese de la unitatea militară din Deveselu şi urmează să fie aduse în perioada următoare.

În capitala gugulanilor mai este amplasat de ani buni un alt avion cu reacţie, MiG-15, care poate fi văzut pe ştrandul din cartierul Teiuş. Caransebeşul a fost cunoscut până în urmă cu câţiva ani şi ca un puternic centru de aviaţie, în municipiu funcţionând o bază de elicoptere, închisă la finele lui 2001.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu