Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea a luat decizia de a lucra şi noaptea, şi în weekend, pentru ca astuparea gropilor să nu acutizeze problema ambuteiajelor din trafic.

În noaptea de miercuri spre joi (30/31 ianuarie), autorităţile reşiţene au început asfaltările! „Asfaltăm noaptea, pentru că e mai uşor şi pentru că nu creăm disturbare în circulaţie, a declarat Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa. Îmi pare rău, noi am plecat cu decaparea de gropi luni, pe o previziune meteo bună, şi nu ne-a lăsat în primele două zile ale săptămânii să lucrăm. Acum vremea e bună, vineri va fi soare, temperaturile se ridică undeva la 12-14 grade. Cum am spus, eu sper ca în două săptămâni oraşul să fie rezolvat“.

După cum aţi putut citi în Jurnal CS, la începutul săptămânii, şeful administrativului reşiţean estima că oraşul va fi pus la punct – din punct de vedere al acoperirii gropilor din carosabil – undeva peste două, trei săptămâni, iar Primăria îi va despăgubi pe cei care-şi avariază maşinile în craterele din asfalt.

Până acum, carosabilul a fost grav afectat pe Calea Timişoarei, pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie, pe strada G.A. Petculescu, toate având ultima reabilitare în anii ‘90, pe strada Zimbrului şi în Moroasa, unde ultimele reabilitări au fost făcute în 2014, precum şi pe străzile Crişan, Independenţei şi Făgăraşului, în zona Renk, după cum se arată într-o informare emisă de municipalitate. Există şi zone care au fost mai puţin afectate, aşa cum sunt Bulevardul Muncii, cu ultima reabilitare în 2014, Calea Caransebeşului, străzile 24 ianuarie şi Minda, precum şi diferite artere din cartiere şi microraioane. În stare bună sunt străzile Moise Groza, cu ultima reabilitare în 2017, arterele de acces spre Ţerova şi Doman, ambele reabilitate ultima dată în 2018, precum şi strada Făgăraşului.

Asfaltările se vor realiza în trei schimburi, inclusiv în weekend, pentru a crea cât mai puţin disconfort în traficul rutier, până la remedierea problemelor curente, cu specificaţia că acţiunile de intervenţie vor fi influenţate de condiţiile meteorologice.

Adaugă comentariu