Caraş-Severin, Romania

RĂCĂŞDIA – În ciuda vremii şi chiar dacă în incinta târgului nu au fost prezenţi crescătorii de animale şi păsări, evenimentul şi-a continuat tradiţia.

Duminică a avut loc la Răcășdia a 40-a ediție a Târgului Mare de Toamnă de pe Valea Carașului, un eveniment care, dincolo de schimburile comerciale, a fost de-a lungul timpului o ocazie pentru fermieri de a se revedea, a schimba păreri și, cel mai important lucru, de a discuta cu autoritățile ce se ocupă de soarta agriculturii cărășene.

Cu toate eforturile Primăriei Răcăşdia de a crea oportunități pentru producătorii agricoli și crescătorii de animale, nu a fost permisă prezența în incinta targului a crescătorilor de animale și de păsări. Un târg fără premierea zootehniștilor de frunte, fără accesul crescătorilor de porci, oi, capre, vaci sau cai, fără expozițiile de porumbei și păsări, a fost un eveniment trist. Dar târgul s-a ţinut şi asta pentru că primarul Mirco Lechici îşi doreşte cu orice preţ ca nicio ediţie să nu se piardă.

„Azi nici vremea nu a prea ţinut cu noi, dar le mulţumesc tuturor celor care au venit. Târgul acesta trebuie să continue şi să aibă cât mai puţine impedimente în organizarea lui. Este foarte rău că nu sunt prezenţi crescătorii de animale, mulţi oameni au venit aici, la ediţiile anterioare, pentru a vinde şi cumpăra animale, dar eu tot sper că într-o zi interdicţiile astea fără sens vor dispărea. În rest, mă bucur de prezenţa celorlalţi producători şi comercianţi care au venit azi la noi“, ne-a spus primarul comunei Răcăşdia.

Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, le-a fost alături şi de această dată fermierilor de pe Valea Caraşului, în special familiei Lechici cu care are o legătură aparte. La eveniment a fosr prezent şi prefectul Matei Lupu, dar şi un grup de liberali, în frunte cu senatorul Marcel Vela.

„Am dorit să fim astăzi alături de gazda evenimentului, colegul nostru Mirco Lechici, primarul comunei Răcășdia, o delegație din partea Filialei PNL CS pentru a-i onora dăruirea și pentru a-l încuraja să ducă mai departe, indiferent de piedici, ștafeta și proiectele ctitorului acestui eveniment, tatăl senior Mirco Lechici, fostul primar al comunei Răcășdia. Felicităm toți fermierii, producătorii agricoli, întreprinzătorii și comercianții prezenți astăzi la Târgul Mare de Toamnă de la Răcășdia pentru rezistență, efort, pasiune si dăruire. Cât despre absenţa liderilor PSD ce să zic? Au lipsit în frunte cu ministrul Agriculturii, Daea care a pedepsit oaia!“, a spus preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu

Enable referrer and click cookie to search for pro webber