Caraş-Severin, Romania

PRIGOR – Prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a făcut o declaraţie pentru a lămuri situaţia în care se află, în prezent, primarul de Prigor, Pavel Verindeanu.

„Conform Legii 215, prefectul, prin ordin, constată suspendarea mandatului de primar în cazul în care există un mandat de arestare preventivă. Acesta se comunică Prefecturii de către instanţa de judecată, şi noi, în termen de 48 de ore, emitem acel ordin prin care se constată suspendarea. Legea spune foarte clar că acel ordin are valabilitate pe perioada mandatului arestării preventive. În momentul în care există o condamnare definitivă, pe baza unui referat făcut de secretarul primăriei, prefectul emite un ordin de constatare a încetării mandatului înainte de termen. În funcţie, însă, de decizia instanţei şi doar în cazul în care este definitivă. Pentru moment, decizia instanţei pentru primarul de Prigor nu este definitivă”, a precizat luni prefectul Silviu Hurduzeu.

Prin urmare, până la emiterea unei sentinţe definitive, primarul Pavel Verindeanu îşi poate exercita atribuţiile funcţiei pe care o deţine, asta cel puţin prin prisma Instituţiei Prefectului – judeţul Caraş-Severin.

Adaugă comentariu