Caraş-Severin, Romania

FÂRLIUG – Primarul Borduz speră ca până la Ruga din 8 septembrie să facă o surpriză plăcută locuitorilor comunei.

De ceva timp autoritățile locale au inițiat un proiect prin care se dorește realizarea unui sistem modern de iluminat stradal. Se pare că stadiul este unul avansat și fârliugenii vor vedea lumina cu prilejul Rugii din localitate. Astfel, 800 de stâlpi vor fi instalați și dotați cu becuri ecologice de ultimă generație în toate cele șase sate care alcătuiesc comuna. Și pentru ca peisajul să fie complet, Primăria a anunțat solicitarea finanțării pentru amenajarea de alei pietonale în comună. Se știe că trotuarele sunt o problemă aici, iar deplasarea oamenilor este anevoioasă și uneori riscantă, aceștia fiind nevoiți să meargă, pe alocuri, chiar pe marginea drumului care străbate satul.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să avem vreme bună și să putem să ne mișcăm repede cu faza de execuție. Îmi doresc să reușim finalizarea lucrării la sistemul de iluminat stradal până la data Rugii, să primim oamenii cum se cuvine, cu condiții cât mai civilizate”, declară Ioan Borduz, primarul comunei.

De asemenea, s-a solicitat finanțare pentru construirea unei stații de epurare în satul Fârliug și pentru realizarea rețelei de canalizare în comună. Nici agricultorii nu au fost uitați, astfel că s-a emis ordinul de începere a lucrărilor la un drum de 4 km în zonele cu terenuri cultivate, care va facilita accesul utilajelor agricole. Toate lucrările fac parte dintr-un amplu efort al autorităților locale de a moderniza comuna și de a oferi condiții cât mai decente pentru locuitorii comunei. Să sperăm că se vor şi realiza…

Flavius Militaru

1 Comment

Adaugă comentariu