Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – 23 de cupluri trecute de prima tinerețe au fost felicitate vineri de municipalitate, la împlinirea a 50 de ani de mariaj.

Mai veseli ca niciodată, 46 de pensionari au răspuns afirmativ invitației Primăriei Reșița, care și-a dorit să felicite perechile care anul acesta își serbează Nunta de Aur.

Emoționate, cele 23 de cupluri au ciocnit împreună cu primarul Mihai Stepanescu o cupă de șampanie, au schimbat impresii și s-au lăsat fotografiate pentru a imortaliza momentul, întocmai ca la nunta din urmă cu 50 de ani. La fel de emoționat s-a dovedit a fi și primarul Reșiței, care le-a urat viață lungă și sănătate: „Este un moment emoționant pentru aceste cupluri, iar Primăria și Consiliul Local Reșița le-a pregătit câteva surprize – suma de 300 de lei pentru fiecare pereche, diplome și flori pentru doamne. Și pentru că la nuntă se schimbă impresii, se ascultă muzică și se dansează, le-am pregătit și câteva surprize dulci în sala de protocol, unde vor putea servi și câte un pahar de șampanie sau, chiar de țuică, după cum dorește fiecare“, a declarat Mihai Stepanescu.

Printre cele 23 de perechi s-a numărat și familia Bonțe. De la doamna Aurelia am aflat că rețeta succesului pentru o căsnicie lungă și trainică stă în chibzuința soților.

„Secretele nu sunt mari. Este necesar în viață să gândești, să ai înțelepciune, să poți trece peste piedici, căci viața nu ne oferă numai lapte și miere. Cu răbdare însă, și cu înțelepciune trebuie să treci peste toate hopurile pe care viața ți le scoate în cale. Căci, probleme au fost, dar Dumnezeu ne-a îndrumat și ne-a ghidat pașii“, ne-a spus Aurelia Bonțe.

La cei 70 de ani, doamna Maria spune că nu s-a îndrăgostit la prima vedere de soțul ei, așa cum se întâmplă în filme, însă spune că Dumnezeu ia dat un ortac de încredere, alături de care a ridicat o casă și a crescut doi copii, de la care are și nepoți. Pentru proaspeții însurăței, Maria Jurchescu are și un sfat: „Este bine ca cei doi soți să fie mai puțin orgolioși și să lase unul după celălalt, căci altfel nu se poate“.

Adaugă comentariu