Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Doi adolescenți de 13 ani din Moldova Nouă au fost dați dispăruți de părinți vineri, 7 septembrie, la o zi după ce plecaseră de acasă și nu s-au mai întors. Oamenii legii i-au găsit şi i-au redat familiilor, constatând că n-au căzut victime ale vreunei infracțiuni, ci dimpotrivă…

Poliţiştii au demarat verificări în tot judeţul, aflând astfel că puştanii fuseseră văzuți mai întâi prin două sate, iar mai apoi la Oravița. După câteva ore bune de căutări, au fost găsiți şi predați familiilor.

„În urma consilierii efectuate şi a investigării pentru stabilirea motivelor care au condus la plecarea voluntară de la domiciliu, cât şi a modului în care minorii şi-au petrecut timpul cât au lipsit, a rezultat faptul că aceştia, împreună cu un alt minor, de 14 ani, tot din Moldova Nouă, au fost implicaţi în comiterea mai multor furturi din autovehicule parcate pe raza oraşului, din care au sustras diferite bunuri. Din cercetări a rezultat faptul că toate furturile au fost făcute din autovehicule care aveau portierele neasigurate (neîncuiate). O parte dintre bunurile furate a fost restituită păgubiţilor. Totodată s-a stabilit faptul că cei trei minori au sustras şi o bicicletă, pe care ulterior au vândut-o unei persoane, din altă localitate. Bicicleta a fost recuperată, dar pană în prezent nu a fost identificată persoana vătămată. De asemenea s-a stabilit faptul că cei trei minori sunt autorii unui furt de bunuri din Centrul de Informare Turistică Pojejena, bunurile sustrase fiind recuperate în totalitate“, ne informează IPJ.

Se continuă cercetările pentru a-i prinde pe toți cei implicați, dar şi pentru recuperarea prejudiciului.