Klaus Iohannis: Sunt orientat spre solutii nu spre spectacol“ - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Candidatul ACL la preşedinţie s-a întâlnit joi cu membrii Alianţei Creştin Liberale şi simpatizanţii, la Reşiţa.

Înainte de a susţine, alături de membrii Alianţei, alocuţiuni în faţa celor adunaţi în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă alături de vicepreşedinţii Partidului Naţional Liberal, Marcel Vela şi Sorin Frunzăverde, şi de preşedintele PDL Caraş-Severin, Valeria Schelean.

conferinta-johannis

„Sper să ajung la nivelul aşteptărilor. Mă străduiesc. Argumentele în favoarea mea sunt destul de simple şi de clare: în politică, sau în orice alt domeniu, se promovează oamenii care au dovedit că au făcut ceva în poziţia în care sunt. Cel mai puternic agrument pentru mine este, evident, politica şi administraţia pe care am făcut-o până acum. Cartea mea de vizită este Sibiul – un succes evident, cunoscut şi recunoscut. Pe de altă parte, viziunea mea cred că mă recomandă – una pentru zece ani de guvernare de dreapta cu rezultate care sunt dorite. Este un avantaj, şi am de gând să-l folosesc, faptul că reprezint, de fapt, două partide. Modul în care fac şi am făcut politică şi felul meu mai sec, mai simplu, orientat spre soluţii şi nu pe spectacol, cred că este un avantaj evident în competiţie şi alegătorii vor şti ce să facă la alegeri. Lucrez la ultimele detalii din proiectul meu de preşedinte pe care îl voi prezenta în preajma lansării ce va fi, cu maximă probabilitate pe data de 27 septembrie. Eu acum mă pregătesc să câştig alegerile şi, dacă vreţi să fac o declamaţie, eu voi fi preşedintele României“, a precizat Klaus Iohannis.

iohannis-2

Cât despre intenţiile de a continua marile proiecte ale PNL, acesta a amintit că are în vedere şi modernizarea Constituţiei, nevoia de a se rediscuta regionalizarea, la fel educaţia – care are un „sistem neperformant“, sănătatea, sistemul de pensii şi poziţionarea economiei pentru inducerea dezvoltării sustenabile.

„Vreau ca România să ajungă din urmă ţările mai dezvoltate din Uniunea Europeană şi nu să rămânem, undeva, o ţară de rangul doi. Toate temele vor fi rediscutate şi le voi repune în dezbatere publică dar altfel decât până acum“, a mai adăugat candiatul ACL la preşedinţia României. Cât despre priorităţile de politică externă, în cazul în care va fi ales preşedinte, Iohannis a precizat că acestea sunt parteneriatul strategic cu Statele Unite, apartenenţa la NATO şi Uniunea Europeană, fiecare în parte dezvoltate optimal. El a menţinut opţiunea declarată de a nu primi în partid traseiştii politici care ar putea dori să se integreze în urma Ordonanţei adoptate recent de Guvern.

iohannis-resita

„Vom respecta ceea ce am spus. Nici nu cred că este cazul să spun că Ordonanţa 55 este foarte discutabilă. După părerea specialiştilor noştri în drept, este neconstituţională din cel puţin trei motive, iar primarii care se folosesc de prevederile acestei ordonanţe riscă în cel mai scurt timp după ce va fi anulată de Curtea Constituţională să se găsească în situaţia de a fi demişi. E un joc foarte riscant, modul PSD-ului de a crea, pentru propriul candidat şi pentru partid, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, un avantaj“, a mai adăugat Klaus Iohannis.