Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ediţia 2013 a Campionatului Naţional de karate a reunit, la Bucureşti, peste 750 de sportivi.Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul bogat în ceea ce priveşte disciplina sportivă karate. În Sala Polivalentă din Bucureşti s-au desfăşurat întrecerile Campionatului Naţional de karate, la toate categoriile, iar în Sala Pajura a avut loc acţiunea de selecţie pentru „europenele“ din Ungaria, pe grupe şi categorii de vârstă, dar şi cursul anual de arbitri, la care a participat şi Mircea Dragu, oficial internaţional şi instructor în cadrul C.S. Ateneu Reşiţa.

Aşadar, în „Polivalentă“ şi-au disputat întâietatea peste 750 de karateka, de la majoritatea cluburilor de profil din România. O competiţie deosebită şi prin faptul că reprezenta criteriu de selecţie, pe lângă cea din Sala Pajura, pentru Campionatele Europene.

În ceea ce îi priveşte pe sportivii de la C.S. Ateneu Reşiţa, aceştia au avut comportări mulţumitoare şi promiţătoare, aşa cum am reţinut din discuţiile purtate cu Nelu Botez, antrenorul coordonator al secţiei: „Adrian Popescu s-a clasat pe locul patru, fiind foarte aproape de podium, la kumite seniori open, Timeea Dioshi a cucerit medalia de bronz la kumite tineret, Andrada Barbu a ocupat locul trei la kumite cadete, iar Luca Dragu a urcat tot pe trei, la kumite copii. Eu sunt mulţumit de aceste rezultate, fiindcă a fost un concurs foarte puternic, în care fiecare şi-a dorit o medalie şi şansa de a merge la europene. Sunt mulţumit că noi, spre deosebire de alte cluburi, am început mai târziu performanţa în karate. Deci suntem la început de drum. Dar, sunt optimist şi am convingerea că încet, încet vom reuşi să le facem probleme, în sensul performanţei, şi „greilor“ din karate-ul românesc. Vreau să vă mai spun că Antonio Fabian şi Alexandra Oprescu sunt deja calificaţi pentru Campionatele Europene de karate din Ungaria, şi nu a mai fost cazul să-i deplasăm la Bucureşti. Mulţumim Consiliului Judeţean şi Primăriei Municipiului Reşiţa, pentru sprijinul acordat, pentru a ne desfăşura activitatea în bune condiţiuni“.

Să mai spunem că, în perioada 8-10 martie a.c., sportivii de la C.S. Ateneu Reşiţa vor participa la un stagiu centralizat de pregătire, la Timişoara.

Adaugă comentariu