Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La Oberrot, în Germania, a fost organizat, recent, un seminar internaţional de karate Godai-Ryu, la care au avut şansa să participe şi şase sportivi de la C.S. Municipal Şcolar Reşiţa şi Palatul Copiilor şi Elevilor Reşiţa.

Manifestarea a fost coordonată de maeştrii soke Haintz Kohnen (10 DAN), Wolfgang Joo Held (10 DAN), Hanshi Herbert Forster (Elveţia, 8 DAN), Michael Franchi (Anglia 8 DAN), Shihan Redouane Baudori (Belgia 6 DAN), Gerold Vauer (5 DAN), Karsten Kruger (campion mondial de kick box, 5 DAN), Renshi Daschievici Vasile (4 DAN), Livio Dondo (Elveţia), Gerard Kontny (Belgia). Dar nu a lipsit nici arădeanul Teodor Răduţ, preşedintele Godai-Ryu România.

La acest seminar au fost prezenţi şi reşiţenii Sandra Lipan, Răzvan Segneanu, Alexandru Fărcaş, Dorian Verna, Sergiu Gherman, Sergio Lipan.

„Sportivii au fost foarte încântaţi de toate lucrurile învăţate, în special tehnicile pentru lupta de stradă, evitând tehnicile de picioare din shotokan, dar şi lupta cu baston scurt şi lung, şi apărarea la cuţit, a precizat prof. Zoltan Lipan, cel care i-a însoţit pe elevii săi în Germania. Vreau să reamintesc faptul că în luna aprile a.c., tot în Germania, la Munchen, au fost invitaţi maeştri de renume, printre care super starul Cynthia Rothrock, care a declarat că este o onoare pentru el fie alături de Haintz Kohnen şi Wolfgang Joo Held. Ca şi în ceilalţi ani, organizarea a fost la înălţime, mai cu seamă că acum au fost mult mai mulţi maeştri de renume mondial, dar de o modestie fantastică. Mulţumim domnului profesor Marius Creţeanu, directorul Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa, pentru sprijinul acordat, fiindcă ne-a asigurat microbuzul pentru efectuarea deplasării”.

În altă ordine de idei, majoritatea dintre sportivii pregătiţi de antrenorul Zoltan Lipan au intrat în vacanţă, urmând să revină la antrenamente la începutul lunii septembrie a.c.