Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La sfârşitul săptămânii trecute s-au desfăşurat, la Oradea, Campionatele Naţionale Şcolare la karate.

Printre competitori s-au aflat şi şapte componenţi ai C.S. Sport Anina, pregătiţi de antrenorul Marian Mesinschi, din cei opt stabiliţi iniţial: Mariana Popovici, Dana Butnaru, Darius Gheralia, Lavinius Dunărinţu, Denis Dragomir, Andreea Lupu, Petcu Ciprian. În final, după o deplasare de 11 ore până la Oradea, elevii prof. Marian Mesinschi au reuşit să cucerească şase medalii.

Trei de aur, prin Dana Butnaru, Darius Gheralia şi Andreea Lupu, şi trei de bronz, prin Denis Dragomir, debutant la un concurs naţional, Mariana Popovici şi Lavinius Dunărinţu. De reţinut faptul că toţi au participat doar în întrecerile de kumite. „Sunt foarte mulţumit de rezultatele înregistrate de sportivi, ne-a precizat prof. Marian Mesinschi. Pentru că deplasarea a fost o adevărată aventură, datorită condiţiilor meteo şi a celor de drum. Am ajuns vineri seară, după 11 ore de mers, iar a doua zi am intrat în concurs. Aşa că am numai cuvinte de laudă faţă de comportarea sportivilor“.

Peste două săptămâni, karateka anineni au programată participarea la „Cupa Banzai“, de la Arad. Dar, prezenţa lor în municipiul de pe Mureş va depinde de vreme şi de starea de sănătate a acestora.