Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Alături de familie şi cei dragi, întâmpinaţi cu speranţă şi fericire Învierea Mântuitorului. Bisericile și mănăstirile din judeţ sunt pregătite pentru Noaptea Sfântă a Învierii. Nu trebuie decât să mergeţi!

Ne trăim viaţa de la o lună la alta; numărăm zilele până la următoarea pensie sau următorul salariu. Pentru noi, totul se învârte în jurul banilor – ducem în fiecare clipă în suflete grija lipsei lor, a ratelor, a facturilor, a scumpirilor sau a scăderii veniturilor. Privim cu groază preţurile şi ne întrebăm când se va termina totul. Prea puţini sunt acei fericiţi sau nepăsători care nu trebuie să înfrunte astfel de probleme. Şi totuşi, oricât am fi pierdut, oricât vom mai pierde, întotdeauna aşteptăm cu nerăbdare Sărbătorile.

Această binevenită pauză de la grijile cotidiene care ne aminteşte ce înseamnă familia, prietenii sau dragostea. Cele câteva zile în care putem trăi, în care nu mai trebuie să ne gândim că fiecare nouă zi ne va aduce doar noi probleme. Şi, poate, ne vom face puţin timp să ne amintim şi de Cel care a murit şi a înviat pentru noi.

Cel care, prin sacrificul său, ne-a dat cel mai nepreţuit dar – speranţa. Indiferent că aşteptaţi Sărbătorile pentru lumina sfântă din noaptea Învierii sau pentru cadourile Iepuraşului, pentru odihnă sau pentru a fi alături de familie, sau chiar numai pentru un zâmbet din partea persoanei iubite, vă dorim să aveţi parte numai de bucurii.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu