Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Acest lucru este posibil în cadrul unor activităţi derulate de Altitudine Banat şi Primăria Caransebeş.Acţiunile de educaţie ecologică se află, şi în 2012, în atenţia municipalităţii de pe Timiş şi Sebeş. Administraţia din Caransebeş va sprijini Asociaţia Altitudine Banat în derularea unor activităţi educative de protecţie a mediului pentru elevii din comunitatea locală. Potrivit reprezentanţilor ONG-ului de mediu, se are în vedere demararea unui proiect intitulat „Ranger Junior în situl Natura 2000“, prin care grupuri de câte 15 elevi din zona Caransebeş vor lua parte la tabere tematice, în arealul Muntele Mic – Cabana Cuntu, unde se vor familiariza cu echipamentul montan şi de orientare în natură şi vor ajuta la marcarea traseelor turistice.

Municipalitatea vine în sprijinul proiectului cu facilităţi în ce priveşte accesul public pentru afişe de promovare şi fotografii, logistica pentru organizarea conferinţelor de presă sau acordul pentru amplasarea unor indicatoare turistice şi panouri de promovare a ariei protejate pe raza Caransebeşului.

Acţiunile de educaţie ecologică sunt prevăzute pentru perioada mai-iunie 2012, la ele urmând să participe elevi de la şapte unităţi de învăţământ din zonă, iar parteneriatul va fi supus aprobării legislativului local în şedinţa din 29 februarie.