Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Turneul internaţional de judo, desfăşurată în Baia Mare, a reunit peste 600 de sportivi, din patru ţări. Ediţia din acest an a Cupei Nordului la judo, desfăşurată în Baia Mare, a înregistrat un adevărat record de participare, fiind înscrişi iniţial 646 de sportivi, reprezentând 57 de cluburi, din patru ţări: Ungaria, Ucraina, Republica Moldova şi România. Încă o dovadă că, de-a lungul anilor, această competiţie s-a ridicat la un nivel ridicat de organizare, dar şi din punct de vedere al valorii sportivilor, fiind un foarte bun prilej de verificare a potenţialului acestora, înaintea concursurilor oficiale. Aşa cum l-au considerat şi reprezentanţii cluburilor din judeţul Caraş-Severin, antrenorii Ion Radu şi Ioan Răuţ, de la Energetica din Caransebeş, respectiv Dan Păştean şi Rodica Buda, de la Muncitorul Reşiţa. Care se pot mândri cu performanţe onorante, şi după această competiţie.

Rezultate: categoria U 11: Alexandru Borcean, locul trei, 27 kg; Serena Dumitru, locul trei, 36 kg; Andreea Albu, locul cinci, 32 kg; U 13: Giorgiana Copăceanu, locul întâi, 36 kg; Dragoş Mărgan, locul trei, 55 kg; Bogdan Albu, locul cinci, +55 kg, toţi de la Energetica din Caransebeş; U 15: Cătălin Zgârţă, locul întâi, 50 kg; U 13: Nicolae Jurjucă, locul trei, 48 kg; Ioana Bongiu, locul trei, 48 kg, de la Muncitorul.

„A fost un concurs tare şi lung, ne-a declarat antrenorul Ion Radu. O prezenţă record, cu 20-30 de sportivi în categorie, chiar şi 35. Dar, avem nevoie de asemenea competiţii, pentru a vedea unde ne aflăm, ce trebuie să mai corectăm“.

Acelaşi punct de vedere l-a avut şi antrenorul Dan Păştean, care a mai adăugat: „Este important să le oferim copiilor cât mai multe turnee, unde pot aplica ceea ce învaţă la antrenamente. Altfel nu se mai pregătesc cu ambiţia pe care ne-o dorim, factor determinant în obţinerea de performanţe“.

Să mai spunem că judoka din Caraş-Severin vor participa, în zilele de 1 şi 2 iunie a.c. la „Ziua Judoului Arădean“, iar în perioada 7-9 iunie a.c. vor reveni în municipiul de pe Mureş, pentru întrecerile euroregiunii, la U 11 şi U 13, pentru calificarea la finala pe ţară.

Adaugă comentariu