Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de miercuri, 22 mai, au vizat înfiinţarea administraţiei portuare „Portul Turistic Pojejena“ şi aprobarea participării judeţului la implementarea şi derularea unui proiect de gestiune în sistem informatic a Registrului Agricol.

În cadrul unui proiect de dezvoltare a schimburilor economice şi turistice între Pojejena şi Klodovo, proiect de care JCS a mai scris, s-a amenajat şi o zonă portuară. Odată cu realizarea portului se va obţine accesul naval direct în zona Pojejena şi pentru turiştii din alte ţări, interesaţi să viziteze Clisura Dunării. De asemenea, Pojejena are şi un vaporetto cu o capacitate de 70 de locuri. Valoarea proiectul transfrontalier al cărui aplicant este Consiliul Judeţean, derulat între Consiliul Local Pojejena şi Municipalitatea Kladovo, este de 1.019.400 de euro.

Întrebat miercuri de consilierul Ion Spânu din ce bani vor fi plătiţi angajaţii administraţiei portuare, şeful judeţului, Sorin Frunzăverde, a spus că din veniturile proprii ale CJ şi din cele ale portului. Cât despre gestiunea Registrului Agricol în sistem informatic, acesta este un proiect în valoare de aproape şapte milioane de lei la a cărui derulare instituţia judeţeană, în calitate de solicitant, participă, alături de alte 15 primării, dorindu-se ca iniţiativa să fie un sprijin pentru oamenii din aceste localităţi.

La începutul şedinţei de miercuri, Sorin Frunzăverde a comunicat celor prezenţi faptul că o comisie de specialişti verifică actele financiar-contabile de la Căminul pentru persoane vârstnice din Reşiţa, pentru că „se pare că acolo sunt din nou probleme“. Vom reveni cu amănunte după control.

Nina Curiţa

1 Comment

  1. Orsova este a Banatului. Mehedintul a distrus Orsova, acum 2 ani au suspendat cursa care facea agrementul pe Dunare la Cladova. Invidia uoltenilor este fara margine. Majoritatea dintre ei au urmat Scoli de Dresaj la Baneasa, Saftica, etc, etc devenind gargaragii mondiali.

Adaugă comentariu