Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sorin Frunzăverde a deţinut de patru ori portofoliul de ministru, de două ori fiind la conducerea Apărării.Cei mai mulţi dintre membrii cabinetelor postdecembriste provin din Ardeal şi Muntenia. Aşa cum era de aşteptat, capitala se află pe primul loc, cu 64 dintre cei 242 de miniştri din ultimii 22 de ani, urmată de Cluj, cu 13. În acest clasament realizat de Econtext, Caraş-Severin se află pe locul 17. Astfel, după 1989, au existat patru miniştri cărăşeni.

Sorin Frunzăverde (născut la Bocşa), singurul care mai are domiciliul în judeţ, a fost de patru ori ministru: al Mediului (1997-1998, în Guvernul Ciorbea), al Turismului (1998, în Guvernul Radu Vasile) şi al Apărării (2000 în Guvernul Isărescu şi 2006-2007 în Cabinetul Tăriceanu).

Reşiţeanca Hildegard Puwak a făcut parte din Guvernul Năstase timp de trei ani (2000-2003), conducând Ministerul Integrării Europene.

Ilie Sârbu (născut la Ciuta, lângă Obreja) a fost, în perioada 2008-2009, ministru al Agriculturii în Cabinetul Boc, iar Ioan Talpeş (născut în comuna Topleţ) a îndeplinit, în 2004, funcţia de Ministru de Stat pentru Coordonarea Activităţilor din Domeniile Apărării Naţionale, Integrării Europene şi Justiţiei (Guvernul Năstase).

Nina Curiţa

4 Comments

  1.   Cu ce ne incalzeste asta ??? Ne tine de frig? Platim intretinerea mai putin ? Din contra, platim cea mai scumpa apa din tara!!!!!!!! Parca am fi nababi……….

  2. Daca nu facea rost frunzaverde de bani pentru cet va incalzeati iarna asta la lumina lunii.

  3. iulicafarafrica Reply

     exista vre-un motiv de lauda cu ei?niste spagari nenorociti,care si-au urmarit numai interesele personale!suntem pe ultimele locuri la economie dintre judetele tarii,ne batem cu botosani,salaj si altii ptr ultimul loc.nu s-a atras nici un investitor mai acatarii in zona si riscam sa ne facem toi agricultori!cu astia sa ne laudam?

  4. Pavel Cristea Reply

     Ce va tot vaitati, dati-l in gat, intrebati si voi de ce i-a ars jeepul nou, unde sunt banii, etc…Intre timp beti apa din canalizarea orasului Anina care nu a fost si nu este filtrata ci este deversata in Nera trecand prin rezervatiia naturala Caras….Iar Bozoviciul si almajenii beau canalizarea din cartierul Steierdorf, tot din Anina. Stiti ce este aia canalizare nu, acolo unde Neicu Gheorghe , Careba Gavrila, Rambu Nicolae si alti 9.000 de oameni fac pi.. si ca.. Partasi la marsavie sant si cei de la mediu din Resita care cunosc bine situatia….EHE… dar cine are curaj ca ajunge ca multi altii sa-i pupe papucii lui Frunzaverde sau sa-i lustruiasca papucii la statuia lui Hercules cu cravata…Intrebati-l pe Burlui Adrian, fostul Consilier de Anona care nu si-a declarat niciodata averea, deoarece era relativa , exploatarea din DOMAN era de vina, a umplut unrele curti cu masini de lux….M-am plictisit, Noapte buna ! PS Daca apare postul, voi reveni cu informatii si dovezi. Va dau link-uri cu fotocopii de acte, si unele mici filmulete cu sonor….PA !

Adaugă comentariu