Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Preşedintele CNSLR Frăţia, Jivomir Tovladiaţ solicită intervenţia statului în problema UCMR.Înainte de a se da startul şedinţei Comisiei de Dialog Social de joi, liderul sindical a solicitat să ia cuvântul pentru a sesiza impasul în care a intrat societatea.

„Mai avem o lună-două de lucru şi după aceea vine potopul. Nu vrem să ajungem la ieşiri în stradă, ci vrem să rezolvăm problemele pe calea dialogului, deşi am ajuns în ceasul al unsprezecelea şi jumătate. Solicităm o întâlnire de lucru la Reşiţa, la care să participe miniştrii Economiei, Muncii, Finanţelor, Industriilor şi chiar primul ministru. Şi asta pentru că UCMR este importantă pentru România, chiar dacă este o firmă privată. Interdependenţa dintre UCMR şi Hidroelectrica trebuie să dea de gândit, mai ales că amândouă sunt în insolvenţă. Marele contract cu India va deveni viabil atunci când se combină cu Hidroelectrica. Guvernul trebuie să priceapă că UCMR este o pârghie care ajută statul şi firmele lui“, a precizat Tovladiaţ.

Prin urmare, solicitarea a fost înregistrată de către Instituţia Prefectului pentru a fi transmisă la Centru.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Esti tare, daca nu vine Mahomed la munte se duce muntele la Mohamed. Pai unde ai invatat ca vin ministrii la sindicate si nu se duc sindicatele la Bucuresti. Esti tare !!!!! de cap

Adaugă comentariu