Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deputatul Luminiţa Jivan afirma, joi, într-o conferinţă de presă, că primarul Ioan Popa n-a făcut decât să ducă la bun sfârşit proiectele PSD-ului şi că n-are niciun proiect viabil pentru reşiţeni.

Subiectul celei de-a treia moţiuni de cenzură de care a scăpat cabinetul Dăncilă a fost prea subţire pentru unii jurnalişti cărăşeni care, în cadrul conferinţei de presă, au scormonit cu vătraiul în jăratecul PSD. „Ce-a făcut Popa sau ce n-a făcut?“, iar după câteva tentative, provocarea a avut efect. Deputatul Luminiţa Jivan a subliniat: „În momentul de faţă, nu există proiecte viabile pentru reşiţeni. Nici măcar unul! Tot ce s-a făcut până în momentul de faţă în Reşiţa sunt proiecte aduse de către guvernarea PSD, nimic altceva. Proiecte implementate şi lăsate, de fostul primar Stepanescu, în diferite stadii. Şi implementate de către actuala echipă. Nu există proiecte pentru Reşiţa şi reşiţeni! (…) Nu există nici un proiect care să fie implementat în toţi anii ăştia de mandat de către primăria liberală“.

Simţindu-se şi el provocat, senatorul Ionuţ Chisăliţă şi-a justificat momentele în care l-a acuzat public pe şeful administrativului reşiţean: „Toate ieşirile mele publice împotriva actualei administraţii locale din Reşiţa cred că nu au fost deplasate. De fiecare dată am adus în atenţia opiniei publice unde a greşit primarul Popa: atunci când a crescut impozitele, atunci când inclusiv a eliminat contractele a 600 de cetăţeni care aveau grădini. Şi vă spun că acea intervenţie a mea a fost pe baza a ceea ce am primit – sau a telefoanelor pe care le-am primit – de la persoanele respective, care mi-au spus în felul următor: Domnule, ok, noi plecăm de acolo, dar hai să ne facă contract şi în momentul în care Reşiţa are stabilit proiectul şi vine pe acolo cu drum, cu clădiri, cu nu ştiu ce, noi ne asumăm să plecăm de acolo. Deci nu cred că a existat vreo altfel de ieşire de-a mea“.

Şi ca lucrurile să nu decurgă doar într-o tentă negativistă şi pesimistă, senatorul Chisăliţă a vrut să dea şi un exemplu pozitiv: „A, dacă tot vreţi să discutăm despre ce face Nelu Popa, a făcut într-adevăr un lucru foarte bun, a pus o balustradă cu 800.000 de lei, de plastic. Mergeţi şi daţi cu mâna-n ea! E foarte bună. Vedeţi? Eu nu ies împotriva lui Nelu Popa atunci când nu am ceva de spus. Dar nu pot să las un municipiu ca Reşiţa, cu o administraţie ca a lui Nelu Popa, şi să nu vorbesc atunci când greşeşte. Aştept să văd ce face cu celebrul festival. Nu vânăm greşelile! Ele vin de la oameni. A făcut un lucru bun? Da, a făcut aleea de promenadă, recunosc lucrul ăsta. Dar nu se poate să ieşi aproape săptămânal cu ce proiecte ai, inclusiv cu imagini – îmi amintesc de tramvai, cum arăta. Staţi puţin! Eu când am ieşit şi am spus ce-am făcut, am venit şi am arătat concret! Am spus: uite, am proiectul ăsta, a trecut de Senat, a trecut de Cameră, a devenit proiect de lege. Nu am venit să spun: ştii, am acest proiect, îl vom face, arătăm imagini, poze. De trei ani de zile aproape, exact acest lucru se întâmplă! (…) Eu cred că Nelu Popa are şi în jurul lui oameni care îl sfătuiesc greşit“, a conchis senatorul Chisăliţă, încercând să justifice totuşi cumva acţiunile edilului de pe malurile Bârzavei.

6 Comments

 1. Primarul PSD a tăiat tramvaiele la fier vechi, a făcut dispărute liniile de alimentare de cupru, a dat pe nimic depoul… să mai continui?
  Popa a demarat reconstrucția tramvaiului, a recuperat depoul ș.a.

  Aveți ceva tupeu să declarați ce-ați spus. La fel cum ați avut tupeu în campanie să tipăriți fluturași cu realizările locale din bani europeni prezentate că fiind realizările dvs. din banii dvs.

 2. Dar ce dracu s-a facut in Resita cu adevarat in ultimii 20 ani? Magazine? 🙂 Terase? 🙂

  Ex=Tinctor

 3. Ce tupeu are aceasta individa! Dar de hotiile predescesorilor si actualilor nu spune nimic. Te-ai cocotat pe o functie pentru ca nu-ti place munca, e mai usor sa dai din gura decit sa faci ceva. Stau si ma intreb femeia asta nu are casa, familie, prieteni care sa-i spuna cit de penibila este, slujeste unei gasti de impostori, hoti si analfabete.

 4. Ce tupeu pe cucoana asta, cand ma gandesc ca este tanara..e clar nu avem nici o scapare

 5. Este incredibil cum o individa cu scolile facute „la distanta” are la virsta ei un curriculum vitae fabricat de nu-ti vine sa crezi. Nu cred ca un tinar competent cu scoli facute la universitati de top publice din Romania putea intr-un timp atit de scurt sa aiba un asemenea cv. Tupeul fara margini, fatarnicia, incompetenta si zimbetul fals e suficient ca sa-ti dai seama de caracterul acestui personaj.Nu mai exista oameni de caracter, competenti si corecti pe care sa-i votezi cu incredere. Mi-e sila de astfel de personaje.

 6. E plin orasul de incultura, hotie si pupincuristi. + Bugetari fara numar. Asa se explica astfel de panarame in functii publice.

Adaugă comentariu