Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De Valentine’s Day, sărbătoarea iubirii importată şi la noi după 1989, îndrăgostiţii îşi declară dragostea şi, poate pentru a fi mai convingători, îşi fac cadouri cât mai costisitoare.

În medie, îndrăgostiţii cheltuie pentru această zi aproximativ 150 de lei, dar, deseori, cheltuiala cea mai mare este suportată de bărbat, care, pe lângă cadoul propriu-zis, plăteşte şi consumaţia în cazul unei ieşiri la restaurant. Să nu uităm însă de flori, fără de care bărbatul nu se poate prezenta în faţa iubitei într-o astfel de zi.

„Da, noi bărbaţii cheltuim mai mult. De fapt, Sf. Valentin deschide luna cadourilor pentru femei, dacă ne gândim la zilele de 1 şi 8 martie ce se apropie. Nu am un buget anume pentru astfel de ocazii, dar sigur voi depăşi suma de 100 de lei, pentru că am de gând să-i iau iubitei mele un ceas şi un buchet de trandafiri roşii, care sunt de fapt şi florile ei preferate. Dacă am fi locuit într-un oraş mai mare, care să dispună şi de un cinematograf modern, cu siguranţă, mi-aş fi invitat iubita la un film. Cum această variantă nu există, cel mai probabil, vom ieşi într-un local din Reşiţa, poate chiar la o pizzerie“, ne-a spus Vlad Petrean.

Dacă cele mai multe doamne au optat pentru cadouri personalizate, pixuri, brichete sau brelocuri cu numele iubitului, domnii au ales bijuteriile. Cei mai mulţi au optat pentru podoabe din argint şi aur alb, în timp ce la capitolul accesorii, ceasurile s-au vândut cel mai bine.

„Am vândut foarte bine argintul zilele acestea, dar şi ceasurile. Majoritatea cumpărătorilor au fost bărbaţi, dar şi femeile au achiziţionat câte o bijuterie din argint sau un ceas pentru partenerii lor. Dacă este să vorbim de preţuri, domnii au cheltuit mai mult, până în 150 de lei pentru o bijuterie din argint, iar pentru una din aur, între 250 şi 400 de lei“, ne-a spus vânzătoarea unei bijuterii din municipiu.

Îndrăgostiţii cu buget redus au optat pentru căni inscripţionate sau perne în formă de inimă, pentru care nu au plătit mai mult de 40 de lei, sau pur şi simplu pentru tradiţionalul trandafir roşu, al cărui fir ajunge să coste în aceste zile 11-15 lei, şi cutia de ciocolată.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu