Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prefectul Octavian Ţunea a mediat o întâlnire între factorii implicaţi pentru lucrările pe măsura ISPA. Totul a plecat de la nemulţumirea primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu, ce a solicitat includerea cartierelor aparţinătoare municipiului de pe Bârzava, respectiv, Câlnic, Ţerova, Doman, Secu, Moniom şi Cuptoare în proiect, pentru ca şi cetăţenii de acolo să beneficieze de servicii de apă şi canalizare. Însă, operatorul le-a ales doar pe primele două.

La rândul lor, reprezentanţii AquaCaraş spun că acest lucru nu este posibil, întrucât proiectul a ajuns deja la Bruxelles, iar costurile pe cap de locuitor ar fi exagerat de mari, ţinând cont de distanţă şi de aglomeraţia de sub 10 mii de locuitori.

„Am fost surprinşi de răspuns, deoarece, iniţial, cele patru cartiere au fost incluse. Gradul de îndatorare al primăriei e mare şi nu permite astfel de lucrări“, a spus, la încheierea discuţiilor, Mihai Stepanescu.

În plus, edilul a menţionat că în bugetul local există un milion de euro, care ar putea ajunge pentru lucrările de apă şi canalizare la Cuptoare şi la Secu, însă aici problemele sunt mult mai mari, deoarece în cele două cartiere lipseşte chiar… apa!

„Cred că toate problemele apărute între primărie şi S.C. AquaCaraş au pornit din cauza lipsei de comunicare. Nu este problema efectivă a Instituţiei Prefectului, dar am încercat să mediez discuţiile, care, în final, s-au dovedit a fi benefice“, a concluzionat prefectul Octavian Ţunea.

Anca Preda

Adaugă comentariu