Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Marţi, 5 iunie, profesorul de matematică Paul Mihai Şuşoi a fost numit în funcţia de inspector şcolar general. Printre cei 30 inspectori generali şcolari care au fost schimbaţi din funcţii prin ordine de ministru se regăseşte şi cel din Caraş-Severin. După cum a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, o parte dintre inspectorii generali apropiaţi fostei guvernări PDL şi-au dat demisia, în timp ce restul au fost înlocuiţi.

Pentru ocuparea posturilor rămase vacante, începând cu 22 august, vor fi organizate concursuri. După ce profesorii Adrian Doxan şi Mircea Iacob Meilă şi-au dat demisia din funcţiile de inspector şcolar general, respectiv inspector şcolar general adjunct, ISJ Caraş-Severin a rămas, timp de câteva zile, fără conducere.

Asta până marţi, când Paul Mihai Şuşoi, profesor de matematică la Caransebeş, a fost numit în funcţia de inspector general. La şedinţa de învestire în funcţie au participat, alături de inspectorii de specialitate din Caraş-Severin, şi subprefectul judeţului, Anton Paulescu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiorghioni, şi primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela.

„Am primit această veste cu multă emoţie. Instituţia aceasta nu este a noastră, nici a unui guvern anume, este a copiilor şi a dascălilor noştri. Îmi doresc să fim o echipă şi vreau să schimb puţin modul de lucru. Prioritatea noastră trebuie să fie Bacalaureatul 2012. Am soluţia şi sper să fiţi de acord cu ea. Îmi doresc ca în judeţul Caraş-Severin să se desfăşoare un examen de Bacalaureat şi Evaluare Naţională impecabile. Personajele principale sunt elevii şi părinţii, totul depinde de noi, de modul în care îi punem în atenţie“, le-a transmis inspectorilor de specialitate, noul insp. şc. gen. prof. Paul Mihai Şuşoi.

Lavinia Predescu

1 Comment

Adaugă comentariu