Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Ploile din ultimele zile, chiar dacă neînsemnate cantitativ, provoacă neplăceri pietonilor. Aşa se întâmplă la Caransebeş, unde mai mulţi locatari din cartierul Pipirig dar şi liceeni care învaţă la Liceul „Decebal“ ne-au semnalat zilele trecute o situaţie cu care se confruntă de fiecare dată când plouă.

Mai exact, chiar dacă municipalitatea a amenajat recent trotuarele cu gard metalic şi pavele noi, cei care vor să treacă de pe o parte pe alta a străzii Ardealului, adică sute de elevi de la „Decebal“ dar şi foarte mulţi locuitori din zona blocurilor de lângă Sala Polivalentă, nu pot folosi trecerea de pietoni din dreptul unităţii de învăţământ.

Asta pentru că o parte a arterei este inundată de apa de ploaie iar curajoşii care se încumetă trebuie să dea dovadă de reale calităţi de echilibrist pentru a ocoli balta care se formează, pe lângă faptul că trebuie să fie foarte atenţi la vehicule. Cel mai probabil, balta este cauzată de faptul că cei care s-au ocupat anul trecut de refacerea carosabilului nu şi-au dus treaba la bun sfârşit, însă reprezentanţii Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare din cadrul administraţiei locale au dat asigurări că vor interveni cu mixtură asfaltică, imediat ce timpul o va permite.

Nina Curiţa