Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acesta este avertismentul liderulului sindicatului cărăşean din cadrul Poştei, Ion Răitaru.Aproximativ 1.500 de angajaţi de la Poşta Română au protestat, marţi, în Piaţa Constituţiei din Capitală, cerând demisia conducerii, pe care o acuză de „incapacitate şi nepăsare“, care vor duce la reducerea salariilor, la desfiinţarea de oficii poştale urbane şi a tuturor ghişeelor poştale rurale. Printre aceştia s-a aflat şi o delegaţie de 15 lucrători poştali din Caraş-Severin.

„Este normal să tragem un semnal de alarmă legat de ceea ce se întâmplă cu compania. În condiţiile în care a crescut volumul de muncă, salariile sunt mici şi, odată cu desfiinţarea ghişeelor rurale, distanţele de parcurs cresc. Avem în vedere, în cazul în care problema nu va fi tratată cu responsabilitate, să organizăm şi pichetări în Centrul Civic al Reşiţei (la fel ca în toată ţara), după un program ce va fi stabilit în curând“, ne-a declarat Ion Răitaru, preşedintele Sindicatului Liberal al Direcţiei de Poştă Caraş-Severin.

Sindicaliştii spun că sunt îngrijoraţi de viitorul locului lor de muncă, deoarece în ultimii ani managementul CN Poşta Română nu şi-a asumat deloc rolul de manager creativ. Aceştia reclamă şi ultimele solicitări ale managementul CN Poşta Română, prin care ar urma să se reducă veniturile salariaţilor cu peste 10%, precum şi intenţia de desfiinţare a jumătate dintre oficiile poştale urbane şi a tuturor ghişeelor poştale rurale.

Poşta Română va fi privatizată prin majorare de capital până la mijlocul lunii iunie, publicarea anunţului de licitaţie urmând să aibă loc până la finalul acestei luni.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu