Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Un crescător de animale din Caransebeș a pus pe jar, joi după-amiază, în jurul orei 18, pompierii militari și administrația locală.

În drum spre ferma pe care o deține în zona Dealu Mare, Ion Cârpaci a plecat cu un jeep cu remorcă și nu a mai putu ieși din zăpadă. Surprins de întuneric și de ger, bărbatul a anunțat imediat incidentul la 112, iar pompierii și o echipă a Primăriei s-au deplasat în zonă pentru a-l localiza și ajuta, ceea ce s-a și întâmplat în jurul orei 19.

„Pompierii au fost anunțați prin 112 că pe Dealu Mare, în zona Tancodromului, un autoturism de teren încărcat cu apă a derapat în drum spre o fermă de animale. Ne-am deplasat rapid la locul intervenției, am localizat persoana respectivă, mașina a fost scoasă de unde se împotmolise, iar apa a ajuns până la urmă la animale”, ne-a declarat plutonierul Bogdan Scorțov, de la Detașamentul de Pompieri Caransebeș.

La fața locului s-a deplasat și primarul Marcel Vela, împreună cu o echipă de la SPIR, municipalitatea fiind pregătită să intervină inclusiv cu o dronă cu termoviziune pe timp de noapte pentru a găsi şoferul care rămăsese în plin câmp.

zapada

„O persoană a sesizat la 112 faptul că a rămas împotmolită pe un câmp, lângă un drum agricol, nu se știa exact locația. A fost depistată cu ajutorul telefonului mobil, echipajul de pompieri și-a făcut treaba în timp util, iar persoana respectivă este în siguranță acum. Am fi fost pregătiți, pentru că între timp s-a lăsat întunericul, să ridicăm și drona cu termoviziune, astfel încât să depistăm şoferul care avea nevoie de ajutor, ținând cont și de faptul că temperatura este undeva la minus 10 grade acum”, a spus edilul, a mai adăugat că, pentru a nu mai fi probleme, municipalitatea va asigura începând de vineri dimineață rezerve de apă la ferma de animale, în toată această perioadă foarte dificilă din punct de vedere meteorologic.