Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La acest capitol intră sediul PP7, acoperişul sălii de sport de la Economic sau extinderea Liceului de Artă.

O întrevedere între administraţia de pe Bârzava şi Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a dat ocazia primarului Mihai Stepanescu să prezinte, încă o dată, la Bucureşti, cauza Reşiţei.

Mihai Stepanescu a prezentat situaţia unor investiţii blocate încă din 2008, din lipsa finanţării. În rândul acestor obiective se numără deja eternul subiect al construirii unui nou sediu pentru Grădiniţa PP7, din cartierul reşiţean Moroasa, mansarda şi acoperişul tip şarpantă care urmau să fie realizate la sala de sport a Colegiului Economic al Banatului Montan, dar şi extinderea spaţiilor de studiu ale Liceului Vocaţional de Arte „Sabin Păuţa“.

Întrunirea a abordat şi subiectul fostului Teatru de Vară (actualmente Casa Studenţească), ca urmare a solicitării venite din partea Senatului Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, care a decis să predea Consiliului Local obiectivul.

Universitatea a obţinut o finanţare de la Ministerul Educaţiei pentru realizarea lucrărilor de reabilitare şi acoperire a Teatrului de Vară. Instituţia de învăţământ a contractat cu un constructor execuţia acestor lucrări. Municipiul Reşiţa poate prelua obiectivul după recepţia finală a investiţiei, aceasta fiind varianta cea mai eficientă atât din punct de vedere economic, cât şi tehnic. Un alt aspect este că proiectul a avut o finanţare anterioară, prin urmare obiectivul nu ar putea fi promovat în vederea finanţării printr-un program european sau guvernamental, nici măcar de către municipalitate. La ora actuală, sunt probleme vizavi de infiltraţii şi de stabilitatea terenului în zonă, inclusiv la clădirea existentă“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu