Caraş-Severin, Romania

EZERIŞ – Vara se anunţă fierbinte şi plină de lucrări în localităţile Ezeriş şi Soceni.

Centrul comunei Ezeriş va intra într-un amplu proces de modernizare, spune primarul Ioan Rusu, care îşi doreşte să schimbe astfel faţa localităţii. Momentan, lucrările se află la stadiu de proiect, însă după finalizarea lor zona centrală va arăta cu totul altfel.

„Vom avea un spaţiu de joacă pentru copii o parcare mare pentru autoturisme, pe care o vom amenaja lângă scena din faţa căminului cultural, spaţii verzi, băncuţe şi o fântână arteziană. Un proiect asemănător avem şi pentru satul Soceni. Pe lângă amenajarea spaţiilor verzi, aici vom construi şi o scenă, asemănătoare cu cea din Ezeriş. Nu am făcut o evaluare exactă a acestor lucrări, însă, cu siguranţă, nu vor depăşi 250.000 de lei. Am vorbit şi cu proiectantul, este o veche cunoştinţă de-a noastră, iar omul ştie foarte bine că ne plac lucrurile frumoase, făcute cu bun gust, însă cât mai ieftine. Lucrările intenţionăm să le demarăm vara aceasta“, ne-a explicat primarul. Până în toamnă, ar putea începe şi lucrările de asfaltare a străzii principale din Soceni.

„Este vorba despre un tronson de 1,5 km, pentru care avem şi studiul de fezabilitate şi proiectul întocmit. Cei care ne lipsesc sunt banii. Aşteptăm să ne intre în conturi banii de pe urma exproprierilor de terenuri de la Kilometrul 8. Până când aceştia nu ne vor fi viraţi, nu avem nici o şansă să ne apucăm de treabă“, a mai precizat Rusu.

Ca şi proiecte de viitor, primarul intenţionează să atragă fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale din cele două localităţi.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu