Caraş-Severin, Romania

EFTIMIE MURGU – Primăria comunei de pe Valea Almăjului va investi patru milioane de lei în lucrări de modernizare.

O parte va fi folosită pentru construirea a peste 600 de podeţe, iar restul banilor vor fi cheltuiţi pentru realizarea unui număr însemnat de rigole şi pentru înlocuirea tuturor traversărilor de peste ape.

„Lucrarea se află din această lună pe SEAP, pentru licitaţie. Costurile investiţiei se ridică la 4.000.000 de lei, sumă alocată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 10% reprezintă contribuţia noastră la acest proiect, bani pe care îi şi avem. După ce vom finaliza şi această lucrare, vom putea spune că suntem cu adevărat o localitate europeană. Avem tot ce ne trebuie: alimentare cu apă, sistem de canalizare şi asfalt pe toate drumurile comunale. O singură dorinţă am mai avea, dar acest lucru nu ţine de noi, ci de Consiliul Judeţean. Este vorba despre reabilitarea tronsonului Prilipeţ – Eftimie Murgu, care este drum judeţean şi de care se plâng toţi turiştii care ajung în zonă. Am vorbit de nenumărate ori cu cei de la judeţ despre această problemă, şi sper să reuşească anul acesta să asfalteze drumul“, ne-a declarat primarul comunei Eftimie Murgu, Ilie Licu Imbrescu.

Până în luna mai ar urma să se încheie şi reparaţiile la complexul mulinologic din localitate, grav afectat după inundaţiile din toamna anului trecut. „De astăzi, muncitorii firmei care au câştigat licitaţia pentru reabilitarea acestui obiectiv turistic se apucă de treabă. Într-o primă fază, aceştia se vor apuca de montarea celor două mori de apă care au fost complet distruse, după care vor trece la repararea iazurilor. Întreaga investiţie se ridică la 600.000 de lei, iar banii vin, şi în acest caz, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii“, a mai precizat primarul.

Adaugă comentariu