Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă termoficarea reşiţeană promitea să nu mai tragă ţepe celor de la gaz, a cochetat cu alţi furnizori. Ba, mai mult, reşiţenii s-ar putea bucura de apă caldă chiar din seara zilei de miercuri, 4 aprilie.

Conducerea CET 2010 declara, recent, că evită să tragă o nouă ţeapă celor de la gaz, prin neachitarea facturilor. Era vorba de restanţe totalizând 14 milioane de lei, datorate de către vechiul CET la Petrom Gas, contractul fiind „rupt“ prin înfiinţarea CET 2010, care şi-a ales ca furnizor E.On.

Acum, când cei de la E.On au sistat furnizarea gazului către CET 2010 pe motiv că nu au fost achitate facturi cumulând nouă milioane de lei, municipalitatea şi conducerea sistemului de termoficare aparţinând Consiliului Local s-au îndreptat spre un nou furnizor.

Surpriza pentru termia reşiţeană este tocmai răspunsul primit de municipalitate de la unul dintre furnizorii de gaz la care s-ar putea apela, care întăreşte ideea de a nu mai trage ţepe cu facturile. Şi asta pentru că indiferent de furnizorul ales, nu s-a luat în calcul un singur detaliu: ţevile sunt ale E.On! Oferta Gaz Sud Furnizare cuprinde menţiunea: „Preţurile nu conţin tarifele de transport, de distribuţie, acciza şi TVA. Pentru luna aprilie 2012 vă putem asigura gazele naturale la preţul reglementat al E.On Energie România SA, pentru categoria dvs de consumator, separat pe locurile de consum“.

La nivelul municipalităţii a fost formată o comisie ce urma să identifice un furnizor de gaz şi să negocieze cu acesta, astfel încât reşiţenii să poată avea apă caldă. Deşi nu s-au făcut declaraţii oficiale, potrivit celor de la CET, în seara de 4 aprilie urma să se facă primele teste. Vom reveni.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu