Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Recenta vizită a doi oficiali germani la municipalitatea reşiţeană a pus accentul pe Zona Industrială „Valea Ţerovei“.Municipalitatea de pe Bârzava s-a bucurat recent de vizita Susannei Kastner, preşedintele Asociaţiei „Rumanien – Soforthilfe“, fost vicepreşedinte al Bundestag-ului, preşedinte al Comisiei de Apărare a acestui for şi unul dintre cei mai angajaţi susţinători ai colaborării româno-germane.

În cadrul întâlnirii dintre cei doi oficiali şi şeful administrativului reşiţean, Mihai Stepanescu, au fost prezentate atât municipiul, cât şi activităţile comunităţii germane de la noi, sub egida Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, a Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor Reşiţa şi a Liceului Teoretic „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa, ce are şi o secţie germană.

Au fost prezentate şi „preocuparea municipalităţii reşiţene în ultimii cinci ani pentru într-ajutorarea grupurilor vulnerabile, atât prin forţe proprii, prin acordarea de ajutoare materiale familiilor cu venituri reduse, dar şi prin fonduri nerambursabile atrase de la Uniunea Europeană; intenţia municipiului Reşiţa de a forma parteneriate şi înfrăţiri pentru proiecte de dezvoltare comună cu oraşe din Germania“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Susanne Kastner s-a arătat interesată şi de situaţia investiţiilor străine în Reşiţa, precum şi de zona industrială de pe Valea Ţerovei, situată în intravilanul municipiului, pe o suprafaţă de 26,2 ha, ce a fost reabilitată din fonduri PHARE şi beneficiază de toate utilităţile: apa, canalizare, gaz, electricitate, telefon, inclusiv acces la DN58 şi DN58B, după cum se mai arată în documentul citat.

Antoniu Mocanu

6 Comments

  1. Sa vina nemtii, italienii nu conteaza cine dar sa vina cineva, ca ROMANII NU SUNT IN STARE . ( ROMANII FAC TREABA NUMAI LA PRIMARIE SI PREFECTURA IN ALTE PARTI NU AU CHEMARE ) Sa fie clar strainul vine isi umple buzunarele si pleaca asa cum au facut o gramada de italieni cu confectiile , nici drequ nu a mai auzit de ei . Au lasat faxul sa raspunda . BRAVO SUNTETI PE DRUMUL CEL BUN.

  2. Ei sunt pre(a)ocupati cu binele propriu. In sensul asta mai vomita in directia prostilor, adica noi, niste comunicate copy-paste. De unde sa mai gaseasca motive de deranj pentru viitorul resitenilor? Cine dracu m-a pus sa te votez Stepanescule, esti praf baiatule!! Vilele-ti creste la Timisoara si in toata tara, tu aici la Resita iti faci plinul, de noi nu te doare nici la 5 metri in spate! Resiteni treziti-va, macar in ceasul de pe urma !

  3. Ne-am dat drequ, asti vin si pun scutul antiracheta ca doar face parte din comisia de aparare. Si alea rusesti de pe deal bateau tot pana in Germania. Daca am avut la Delinesti ce mii Deveselu sau Delinesti ca tot aia e, da avem strtegie. O sa facem si buncare ca gropile le avem, facute pe bani europeni, le mai trebuie doar acoperis.

  4. Ei sunt pre(a)ocupati de binele lor propriu! De unde sa se mai deranjeze pentru viitorul nostru?? Cea ma mare greseala e ca te-am votat mai Stepanescule, baiatule dar tot noi astia in varsta ne dam seama acu ca chiolhanurile si revelioanele facute tot din banii nostri pentru noi, nu ne-au ajutat sa avem locuri de munca pentru copii si nepotii nostri. Copii si nepotii care au plecat in strainatate, in orase mai mari, intrunul din ele in care ti-ai ridicat si tu niste vile, ca doar nu esti prost sa investesti in Resita, pe care ai dus-o la pieire cu shleahta ta de derbedei. Si pe fata ta t-ai dato la scoli in Anglia, de ce nu ai lasat sa studieze in tara, aici profesorii sunt prea prosti, nepregatiti (or fi fost in cazul tau, ca uite unde a ajuns Resita)? Ca fie-ta face scoala pe spatele nostru, sa stie lumea, nu o mai da invers. sa iti steie in gat toata avutia, nehalitule si imbuibatule care nu esti in stare de nimic. Dumnezeu e sus~!

  5. Resitean inlacrimat Reply

    Ei sunt pre(a)ocupati de binele lor propriu! De unde sa se mai deranjeze pentru viitorul nostru?? A mai mare greseala e ca te-am votat mai Stepanescule baiatule dar tot noi astia in varsta ne dam seama ca chiolhanurile si revelioanele facute tot din banii nostri pentru noi, nu ne-au ajutat sa avem locuri de munca pentru copii si nepotii nostri. Copii si nepotii care au plecat in orase mai mari, intrunul din ele in care ti-ai ridicat si tu niste vile, ca doar nu esti prost sa investesti in Resita, pe care ai dus-o la pieire cu shleahta ta. Si pe fata ta t-ai dato la scoli in Anglia, de ce nu ai lasat sa studieze in tara, aici profesorii sunt prea prosti, nepregatiti (or fi fost in cazul tau, ca uite unde a ajuns Resita)? Ca fie-ta face scoala pe spatele nostru, sa stie lumea, nu o mai da invers. sa iti steie in gat toata avutia, nehalitule si imbuibatule

Adaugă comentariu