Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor din cele 366 de secţii de votare din judeţul Caraş-Severin premergătoare alegerii membrilor din România în Parlamentul European a avut loc miercuri.

La Reşiţa au fost prezenţi preşedinţii a 248 de birouri electorale, iar restul de 118 au fost convocaţi la Oraviţa, în partea a doua a instruirii. Au fost prezentate măsurile organizatorice pentru desfăşurarea corespunzătoare în conformitate cu prevederile legale a alegerilor, atribuţiile preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi s-au făcut precizări privind operaţiunile de finalizare a procesului electoral şi întocmirea Proceselor Verbale de centralizare a voturilor şi constatare a rezultatelor pentru secţiile de votare.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, au fost constituite birourile electorale în toate cele 366 de secţii, din componenţa cărora fac parte un preşedinte, un locţiitor şi şapte membri. Buletinele de vot vor fi distribuite de reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin în ziua de vineri, 23 mai, la sediile tuturor primăriilor din judeţ.

Adaugă comentariu