Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin este partenerul numărul 1 într-un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU.

Acest proiect se adresează locuitorilor din mediul rural din regiunile Vest şi Sud-Vest, fie şomeri, persoane neocupate sau ocupate în agricultura de subzistenţă, ori întreprinzători privaţi sau angajaţi.

„Obiectivul general al proiectului este creşterea nivelului de ocupare în activităţi non-agricole a populaţiei rurale din cele două regiuni, printr-un set de acţiuni ce urmăresc stimularea iniţiativelor antreprenoriale în domenii care pot genera dezvoltare locală durabilă şi dezvoltarea de competenţe profesionale care să lărgească posibilitatea de inserţie pe piaţa muncii a resurselor umane“, a precizat marţi, într-o conferinţă de presă, Petru Buzzi, preşedintele camerei de comerţ cărăşene.

„O componentă importantă a proiectului o constituie cursurile de formare profesională. Vom organiza patru categorii de cursuri – formator, competenţe antreprenoriale, operator calculator şi, ultimul curs va fi, probabil, în domeniul turistic“, a precizat Cristian Goga, expert în formare profesională şi relaţiile cu comunităţile.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu