Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O conductă veche, care ar fi trebuit înlocuită, dă bătăi de cap unui număr de 11 de familii reşiţene.

Trecerea în noul an, un prilej de sărbătoare şi de bucurie pentru cei mai mulţi dintre noi, n-a fost una prea fericită pentru o parte dintre reşiţeni, care au rămas fără apă. În mod normal, lucrurile şi-ar fi găsit repede rezolvarea, doar că apartamentele sunt ale oamenilor, iar conducta şi terenul sunt ale altora…

„Am avut de-a face cu o altă situaţie inedită, cu un punct de vedere poate unilateral. În incinta UCMR-ului, este un bloc unde trăiesc 11 familii din 12, proprietăţile sunt private, dar terenul este al Uzinei Constructoare de Maşini. Conducta ce alimentează cu apă acel imobil este a UCMR-ului. Cine deserveşte acest serviciu, este societatea judeţeană AquaCaraş. În 30 decembrie, pe gerurile alea, ne-au spus oamenii şi colegii de la Situaţii de Urgenţă că este într-adevăr un caz special şi anume că oamenii au rămas fără apă. Ne-am întâlnit cu cetăţenii de acolo imediat, am considerat că este bine să ducem apa cu cisternele, aşa cum făcut-o şi la Doman, şi câteodată şi la Cuptoare, am anunţat toate instituţiile, inclusiv UCMR-ul, şi am primit un răspuns de la UCMR în 8 ianuarie, deci la nouă zile, că dânşii n-au fonduri, că nu au cum să-i ajute pe acei oameni şi aşa mai departe. Proprietari fiind cei de la UCMR, pe conductă, pe teren, şi este vorba despre o conductă care ar trebui schimbată, de circa 500 de metri liniari. Ce am făcut noi? Documentaţia, avizele, am făcut anchete sociale, încercăm să ajutăm cu o parte din aceşti bani noi şi sponsori, pentru că am găsit înţelegere la Hidroconstrucţia, societate care derulează o serie de investiţii aici“, spune primarul Mihai Stepanescu.

Discuţiile dintre municipalitatea reşiţeană şi cei de la Hidroconstrucţia vizează atât partea lor de contribuţie, cât şi „refacerile pe străzile de care noi n-am uitat şi nici reşiţenii“, a mai precizat edilul. De rezultatul lucrărilor va beneficia, în afară de locatari, şi operatorul judeţean de apă.

Adaugă comentariu