Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului nostru o primă tranşă de peste 1.500 de doze de vaccin, ceea ce dă startul campaniei de inoculare pentru sezonul rece 2014-2015. Categoriile de populaţie cu risc de a dezvolta complicaţii la contactarea gripei au fost deja luate în evidenţă, având prioritate la vaccinare.

Judeţului nostru i-au fost repartizate, în primă tranşă, 1.560 de doze de vaccin antigripal, iar în raport cu utilizarea vaccinului vor fi înaintate, la nevoie, cereri suplimentare.

„Precizăm că până în prezent la nivelul judeţului nu au fost raportate cazuri de gripă. Grupele populaţionale considerate cu risc de dezvoltare a unor complicaţii datorită gripei şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală, pentru sezonul 2014-2015 identificate în Caraş-Severin sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între şase luni şi 64 ani, în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau virusul HIV. În Caraş-Severin au fost catagrafiate 10.823 de astfel de persoane, dintre care 238 de gravide, cadre sanitare şi personal auxiliar din spitale, unităţi din ambulatoriu, salariaţi ai instituţilor de ocrotire şi ai unităţilor de bolnavi cronici – 3.120 etc.“, se precizează într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică judeţeană.

La întocmirea catagrafiei au fost incluse toate persoanele în vârstă aflate în instituţiile de ocrotire pentru bătrâni (Anina, Bocşa, Reşiţa, Caransebeş, Sacu) precum şi personalul care desfăşoară activitatea în aceste unităţi. De asemenea se va repartiza, vaccin în cantitate suficientă pentru unităţile medicale cu profil de boli de nutriţie şi diabet, oncologie, având în vedere faptul că marea majoritate a pacienţilor aflaţi în evidenţa sunt persoane în vârstă. Se va organiza separat vaccinarea antigripală la nivelul secţiei de hemodializă şi a persoanelor seropozitive HIV.

Adaugă comentariu