Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Agenţia de şomaj a dat startul înscrierilor pentru toate cursurile pe care a obţinut acreditare.Persoanele interesate să obţină sau să-şi schimbe calificarea profesională au acum veşti bune. Potrivit AJOFM Caraş-Severin, a fost dat startul înscrierilor la toate cursurile pe care instituţia este autorizată să le deruleze prin Centrul de Formare Profesională. Este vorba despre cursuri pentru următoarele 14 meserii: ospătar (chelner)-vânzător în unităţi de alimentaţie, inspector resurse umane, bucătar, zidar-pietrar-tencuitor, lucrător-finisor pentru construcţii, lucrător în comerţ, contabil (curs de iniţiere, nu de calificare), frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, electrician exploatare medie şi joasă tensiune, operator introducere, validare şi prelucrare date, barman, mozaicar şi cofetar-patiser.

Cărăşenii care doresc să urmeze cursuri de calificare îşi pot depune dosarele de înscriere la curs şi să aibă asupra lor, în original şi copie, buletinul sau cartea de identitate, certificatul de naştere şi diplomele de studii, precum şi o adeverinţă medicală care să ateste faptul că solicitantul este apt din punct de vedere medical pentru cursul respectiv. Orice persoană care doreşte să urmeze un curs de calificare trebuie să fi absolvit cel puţin 8 clase, însă nivelul studiilor cerute diferă pentru fiecare program de formare în parte. Trebuie spus că atât şomerii, cât şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, pot beneficia de gratuitate la cursurile de formare finanţate din Fondul de şomaj.

Informaţii suplimentare se pot obţine la tel 0255/212380 sau de la sediul AJOFM Caraş-Severin (situat în Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 17, etajul I) unde se pot face şi înscrieri la cursuri.

În 2012, prin Centrul de Formare Profesională al Agenţiei au fost derulate 33 de programe de formare profesională, la care au participat 542 de persoane.

În prezent, la CFP se află în derulare patru cursuri de calificare. Dintre acestea, două sunt de frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist, unul de lucrător în comerţ, iar altul de ospătar (chelner)-vânzător în unităţi de alimentaţie.

Antoniu Mocanu

1 Comment

  1. Bodegile, birturile, localurile de lux sunt goale. Ca si bisericile ortodoxe, este clar nu mai avem nevoie de preoti si ospatari. Dar nu este rau sti sa servesti pe Dumnezeu sau pe seful tau.Dar sa soliciti si sa platesti bani pentru Diploma mi se pare ceva ca nuca-n perete.

Adaugă comentariu