Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Fotbaliștii de la Metalul Reșița speră că situația va reveni la normal. Deși nu și-au primit încă drepturile salariale, fotbaliștii de la Metalul Reșița se pregătesc în continuare la stadionul „Mircea Chivu“ din Valea Domanului pentru reluarea returului Ligii a II-a de fotbal.

Sătui de promisiuni neonorate, elevii lui Daniel Oprița, Cristian Apostol și Vali Boșca au început cel de-al doilea stagiu de pregătire cu încă o grevă, un nou semnal de alarmă pentru acționarul majoritar Cătălin Rufă, care nu a mai trecut de multă vreme pe la Reșița. Dacă administrația locală, prin vocea autorizată a primarului Mihai Stepanescu, spune că este la zi cu obligațiile financiare față de echipa de fotbal, nu același lucru s-ar putea spune și despre patron, de la care fotbaliștii nu au primit decât… vorbe. Cu toate acestea, nu se aude de niciun fotbalist care să fi depus memoriu, deși mulți ar fi îndreptățiți să o facă.

O eventuală implicare financiară a Consiliului Județean Caraș-Severin, o idee avansată de Cătălin Rufă, este îndelung dezbătută în aceste zile, pentru găsirea cadrului legal prin care și administrația județeană s-ar putea alătura proiectului CS Metalul Reșița. Până atunci, echipa se pregătește pe plan local și își găsește tot mai greu parteneri de calibru pentru meciurile de verificare. Gândindu-se la cantonamentul din Antalya, unde rosso-neri nu au mai ajuns și anul acesta, antrenorul Daniel Oprița nu a mai căutat adversari zonali. Pentru că echipa a rămas în pregătire tot pe plan local, adversarii sunt stabiliți „din mers“, în funcție de cine e disponibil.

Cel mai recent amical a fost cel din Valea Domanului cu echipa de liga a treia Millenium Giarmata, meci câștigat de reșițeni cu 2-1, prin golurile marcate de Enescu și Hlinca. Următorul de joc de verificare va fi luni, 9 februarie, de la ora 14, la Șiria, cu UTA Bătrâna Doamnă. Tot în această săptămână, Metalul ar urma să mai joace o dată cu Millenium Giarmata, dar și cu Mama Mia Becicherecu Mic.

1 Comment

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    Când e vorba de un subiect „delicat”, articolul nu mai e semnat…Oare caon.ro nu poate întreba pe cei doi acţionari cum şi-au împărţit sarcinile financiare? Cine ce suportă, primăria ia carnea lunar de aprox. 500 milioane lei vechi de la C+C şi diferenţa o plăteşte terţilor şi pentru meciuri şi deplasări, în timp ce Rufă achită salariile şi primele jucătorilor, datoriile la FRF, ospitalitatea pentru arbitri, etc. Care o fi adevărul?

Adaugă comentariu