Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Problema terenurilor din Mociur pe care municipalitatea reşiţeană doreşte să le cumpere ca platformă pentru noi investiţii pare, în sfârşit, aproape de rezolvare.

Neînţelegerile existente în taberele din Consiliul Local s-au rezolvat, după cum spune primarul Ioan Popa: „M-am întâlnit cu dl. Ionuţ Chisăliţă, ne-am deplasat împreună în zona Mociur-Turnate, i-am arătat despre ce terenuri este vorba. A rămas surprins că nu avea cunoştinţă despre cât de mari sunt suprafeţele neutilizate acolo şi am decis, de comun acord, să introducem un proiect de hotărâre de consiliu local, astfel încât să iniţiem demersurile şi scrisoarea de intenţie“ către societăţile care mai au terenuri acolo. Autoritatea locală speră să recupereze cel puţin drumurile şi să obţină cele 6-7 hectare de la UCMR, în reorganizare, precum şi de la o altă societate.

„Regret că n-am reuşit să luăm şi celelalte 6 hectare aparţinând Eurometal, în lichidare, cu Magisterul, pentru că reprezentau o graniţă cu actualul parc industrial şi era foarte facil să venim de acolo, înspre zona Mociur-Turnate. Sper să putem să facem într-un viitor cât mai apropiat acest lucru, şi sper ca din aceste trei loturi mari de câte 6-7 hectare, să-l luăm pe primul, cel de la UCMR, cu drumuri cu tot, iar apoi să reuşim să le achiziţionăm şi pe celelalte două. Sau, până la o dată rezonabilă, să găsim un investitor care să vină cu noi în parteneriat să creăm acolo un mall, galerii comerciale şi să creăm un pic de trafic în zonă“.

7 Comments

 1. Cum isi inchipuie primarul ca vom avea curajul sa mergem cu masina la mall in Mociur?
  Cand iesim din mall, o sa ne gasim masinile lasate fara roti de negrii care locuiesc in zona.
  Cum o sa iasa copiii nostrii din mall printre tiganii care-i agreseaza? Ii agreseaza in plin centru, dar mai la ei acasa?
  Sa construisca mall-ul doar dupa ce-i deporteaza pe negrii ca altfel… e mai sigur sa mergi la mall in alt oras.

  • Din cauza unei atitudini ca a dvs. au ajuns sa faca ce fac, acestia nu trebuie marginalizati, din contra, trebuie ajutati din toate punctele de vedere. Un mall in zona aceea ar fi un prim pas pentru ajutorul acelei clase sociale marginalizate, acceptare si integrare…

   • Ai dreptate in ceea ce spui. Este insa foarte greu sa schimbi mentalitatea unora cum este cel mai de sus, care desi reusesc sa se exprime cat de cat articulat facand apel si la tehnica moderna, au rams cantonati in primitivismul inversunarii rasiste. O societate, mare sau mica, se va schimba in bine atunci cand vor fi mai multi asemenea tie si mai putini asemenea celui care a comentat inaintea ta.

    • Dupa ce o sa fie copiii tai amenintati in plin centru de catre copii de tigani poate o sa-ti schimbi si tu gandirea.
     Rasa asta nu are nici o sansa de reabilitare.

     • Fondul problemei nu este cel care (va)inflameaza! Resita este un oras sarac, oare printe nevoile urgenta se afla mallul, in buricul targului??? In aceasta etapa(de regres) a orasului, mallul este util precum tichia de mărgăritar… chelului?!
      Educatia, cilizatia se face prin regului impuse si amenzi pe masura sfidarii/nerespectarii . Saracia nu este o scuza pentru incalcarea legii sau agresiuni de orice fel, de catre orice „natie”! Gardienii din strada, factorii de ordine trebuie sa-si faca simtita prezenta si sa actioneze!….

 2. Au inceput sa apara locuri de munca in Resita: fabrici. Scuze am gresit: mall-uri 🙂

  Idei de locatii pentru alte Mall-uri: km.7, Stavila, Calnicel 🙂

Adaugă comentariu