Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Consiliul Judeţean, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în colaborare cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Românu” din Reşiţa, organizează, în perioada 20 – 21 februarie, un simpozion şi un festival folcloric în memoria regretatului om de cultură Velişcu Boldea.

În prima zi, de la ora 17.00, la Casa de Cultură din Bocşa va avea loc un spectacol folcloric susţinut de ansamblurile folclorice „Semenicul” (al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale), „Hora Caraşului” (al Casei de Cultură din Oraviţa), „Cununiţa” (al Casei Culturale Bănia), „Bârzava” (al Primăriei Reşiţa), „Bocşana” (al Casei de Cultură „Tata Oancea” din Bocşa) şi „Datina” (al sindicatului din învăţământul reşiţean), precum şi fanfara de copii din Bănia. În 21 februarie, la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin şi al Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ion Românu” din Reşiţa, va avea loc simpozionul „Întâmplări şi amintiri cu Velişcu Boldea„. La eveniment participă personalităţi ale artei şi culturii cărăşene, care vor depăna amintiri despre regretatul Velişcu Boldea.

Evenimentul doreşte să aducă un omagiu lui Velişcu Boldea, personalitate marcantă a artei şi culturii cărăşene, care a îndrăgit cântul şi jocul popular şi care, de-a lungul timpului, a activat în mai multe grupuri de dansuri populare din ţară.

Adaugă comentariu