Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cea de-a doua ediție a competiției omagiale de fotbal a fost câștigată de Școala Gimnazială „Ioan Ciucurel” Șoșdea.

Profesorul Ion Lepși, un dascăl și un om devotat pasiunii sale, sportul, și-a desfășurat cea mai mare parte a profesiei sale în orașul Bocșa, fiind unul din profesorii respectați ai urbei de pe Bârzava. A reușit să pună Bocșa pe „harta sportului școlar național”, iar rezultatele elevilor în ramurile sportive fotbal, handbal, sanie, tenis de masă și atletism au fost notabile. Pentru a-i păstra vie amintirea, Primăria Bocșa, Consiliul Local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură și membrii familiei Lepși, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, al Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin și al Serviciului Județean de Ambulanță, au continuat organizarea „Cupei prof. Ion Lepși”, ajunsă în acest an la ediția a doua. Adresată băieților născuți în anul 2004 și mai mici, întrecerea a depășit deja granițele județului, căpătând în această săptămână un caracter interjudețean, prin prezența a trei echipe școlare din Timiș.

Astfel, la fosta bază sportivă Velicsek, care de anul trecut poartă numele regretatului profesor Ion Lepși, s-au întrecut pentru marele trofeu transmisibil echipe din Caraș-Severin și Timiș. Organizatorii nu au înțeles de ce la competiție nu a participat chiar una dintre instituțiile de învățământ din Bocșa, și anume Școala Gimnazială Nr. 1, care și-a anunțat inițial prezența, situație întâlnită și în 2016, la ediția inaugurală. Zece echipe au fost înscrise pentru ediția a doua, iar după disputarea unor meciuri eliminatorii, în competiție au rămas trei echipe, care au jucat în sistem turneu, fiecare cu fiecare, pentru stabilirea podiumului. Rezultatele înregistrate: Școala Gimnazială MăureniȘcoala Gimnazială „Ioan Ciucurel” Șoșdea 0-3, MăureniLiceul Teoretic Gătaia 0-1, GătaiaȘoșdea 0-1.

sosdea-2

Clasamentul final: 1. Școala Gimnazială „Ioan Ciucurel” Șoșdea; 2. Liceul Teoretic Gătaia; 3. Școala Gimnazială Măureni; 4. Școala Gimnazială Nr. 2 Bocșa; 5. Școala Gimnazială Ramna: 6. Liceul Tehnologic Berzovia; 7. Școala Gimnazială Darova; 8. Liceul Teoretic Recaș; 9. Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa; 10. Școala Gimnazială Nr. 1 Bocșa (neprezentare). Premiile speciale au fost acordate următorilor elevi: cel mai tânăr jucător – Bolea Alexandru (născut în 2008); cel mai bun portar – Circa Sabin; cel mai tehnic jucător – Sas Alexandru; golgheter – Roșu Cristian Rău.

Ediția a doua a „Cupei prof. Ion Lepși” a fost câștigată de elevii de la Șoșdea, pregătiți de profesorul Flavius Costescu, unul dintre fotbaliștii de la CSM Reșița, formație care s-a luptat în sezonul recent încheiat pentru promovarea în Liga a II-a. Locul secund a fost ocupat de elevii profesorului Cosmin Șușman, antrenorul secund al echipei de fotbal feminin ACS Banat Girls Reșița, iar pe poziția a treia s-au situat elevii din Măureni, pregătiți de tânărul profesor Cristian Chitucea, un arbitru de fotbal de mare perspectivă.

cupa-lepsi

„A fost o atmosferă frumoasă, cu peste 100 de copii participanți. Bucurie imensă pentru copiii de la Șoșdea, la decernarea trofeului. Am introdus de la ediția din acest an un trofeu ce va fi transmisibil, prin urmare Școala Gimnazială din Șoșdea se va prezenta obligatoriu cu trofeul și la ediția a treia a Cupei prof. Ion Lepși. Echipa care va câștiga de trei ori consecutiv competiția va intra definitiv în posesia trofeului.  Așa cum am promis anul trecut, când am demarat această competiție, cea de-a doua ediție a fost una interjudețeană. Am reușit să aducem zece echipe, din Caraș-Severin și din Timiș, cu mult mai multe premii, cu un nivel mai ridicat al competiției. Vrem să creștem de la an la an și să facem o competiție demnă de onoarea bunicului meu. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături în organizare”, ne-a declarat prof. Daniel Amariei, nepotul regretatului profesor Ion Lepși.

Foto: Claudiu Mureșan