Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea a luat măsura introducerii de noi plăcuţe de identificare obligatorii pentru toate scările de bloc, care vor fi montate inclusiv în locurile unde au fost deja montate altele.

Aleşii reşiţenilor au votat, în unanimitate, introducerea unor plăcuţe de identificare obligatorii pentru toate scările de bloc, pentru toate asociaţiile de locatari din municipiu. Primarul Ioan Popa explică: „Am constatat personal că, dacă mergi prin Govândari, nu vezi care bloc, care scară e, fiecare are unul galben, unul verde, unul mare, unul mic. Am stabilit un tipizat care e vizibil de la distanţă. Şi sper ca, de data asta, când va merge cineva să-şi caute prietena, prietenul sau noua gagică pe care a găsit-o pe net, să afle exact locul unde e“.

În cadrul discuţiilor, edilul a precizat că noile plăcuţe, concepute de municipalitate – conţinând strada, numărul blocului, al scării şi al asociaţiei de proprietari sau locatari –, vor fi montate la intrarea în fiecare scară de bloc, indiferent dacă o asociaţie are mai multe scări de bloc. Ele sunt făcute de Primărie, care va şi încasa câte 73 de lei pe fiecare bucată. Şi trebuie spus că acestea vor fi amplasate şi în locul vechilor plăcuţe deja montate, aşa cum cerea legea. Iar cine nu se supune, peste trei luni riscă amenzi contravenţionale de câte 400 de lei.

„Măsurile privind montarea de plăcuțe informative pentru identificarea imobilelor și a asociațiilor de proprietari/locatari din Municipiul Reșița, amplasarea de plăcuțe informative la toate imobilele/condominiile din cadrul Asociațiilor de proprietari/locatari de pe raza Municipiului Reșița este obligatorie, inclusiv înlocuirea celor existente potrivit prevederilor art. 19, aln. (3) din Legea nr. 196/2018 «Toate asociațíile de proprietari prin reprezentantul legal sunt obligate să afișeze la loc vizibil, pe peretele exterior al imobilului, în imediata apropriere a căii de acces în condominiu, sediul și denumirea asociației respective». Achiziția plăcuțelor se face de către Municipiul Reșița din bugetul local cu specificația că din momentul montării plăcuței, fiecare asociație este obligată să achite suma de 73,00 lei (plăcuță + montaj) la casieria Municipiului Reșița, în termen de trei luni de la data intrării în vigoare a acestei hotărâri. În cazul în care în termenul prevăzut de trei luni, asociațiile de proprietari nu achită contravaloarea plăcuțelor achiziționate, acestea vor fi sancționate contravențional cu amendă de 400 de lei“, se arată şi într-un comunicat al municipalităţii.

Adaugă comentariu