Caraş-Severin, Romania

TURNU RUIENI – Pentru noul an, primarul comunei de la poalele Muntelui Mic, Petru Harambaşa, speră că va reuşi să finalizeze alimentarea cu apă a satului Zlagna.

De altfel, aceasta este singura localitate, aflată în administrarea comunei Turnu Ruieni, rămasă fără reţea de apă. Contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost semnat în toamna lui 2014, iar la finele anului trecut primăria a primit şi o primă tranşă de bani, de aproape 38.000 de lei, pentru proiectarea lucrării.

„În perioada următoare vom scoate lucrarea la licitaţie pe SEAP, iar dacă lucrurile vor decurge fără probleme, sper ca proiectul să fie finalizat până la finele anului“, ne-a declarat primarul comunei Turnu Ruieni. O altă prioritate este şi reabilitarea a 12 kilometri de drumuri comunale, pentru care edilul speră să obţină o finanţare europeană.

„Modernizarea străzilor laterale din toate localităţile intră pe lista priorităţilor din 2015. Însă, ştiţi şi dumneavoastră cum este: totul până la bani! Vom încerca să obţinem o finanţare europeană, dar mai întâi trebuie să vedem cu arată noul Program Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2015-2020, pentru a cunoaşte care sunt opţiunile de finanţare pentru mediul rural“, a completat Harambaşa.

1 Comment

  1. Mai este un sat in comuna, Ciclenicare nu are nici drum pietruit, dar apa.
    Nu le mai baga apa, ca Iohannis a luat mai multe voturi in turul II decat Ponta; degeaba le mai bagi apa, ca tot nu vor mai vota cu PSD, si decat sa o bagi cum ai bagat-o in satul Dalci mai bine opreste-te (in satul Dalci, mai mult de jumatate satul nu are apa !!!).

    Alte comune, precum Marga de unde are Deputatul Mocioalca sotia, are alei cu borduri si turnat asfalt si pe la salase si dumneata ai 2 sate in comuna cu drum de pamant: Dalci si Cicleni, si in fiecare sat din comuna exista drumuri de pamant.
    Ce-ai facut pana acum, domn primar ???!!!
    Nimic n-ai facut bun!!! Incepand cu parcurile si WC-urile de la caminele culturale din comuna, care nu exista si sfarsind cu apa de la robinet care este menajera, de multe ori nici animalele nu pot sa o bea!!!!

Adaugă comentariu