Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Membrii Clubului Montan Caransebeş le-au oferit o zi de relaxare în natură tinerilor care au ajutat o grădiniţă din municipiu.

Aşa cum Jurnal CS a mai scris, săptămâna trecută, un grup format din 25 de tineri, din Michelstadt, localitate situată în apropierea oraşului Frankfurt (Germania), a reamenajat curtea şi spaţiul de joacă de la Grădiniţa PN Nr. 5 din Caransebeş.

Lucrările au durat trei zile, iar în tot acest timp delegaţia germană a fost ajutată de 15 tineri din oraşul de pe Timiş şi Sebeş. Acţiunea, intitulată generic „72 de ore”, este o manifestare cu caracter social-intercultural şi caritabil, coordonată de Biserica Catolică din Germania. Pentru reuşita acestui proiect, tinerii germani au vândut prăjituri, iar din banii colectaţi au achiziţionat mobilierul de joacă donat grădiniţei din municipiul Caransebeş.

În faţa acestui gest minunat, membrii Clubului Montan Caransebeş (CMC) au reacţionat imediat. Aceştia le-au oferit tuturor copiilor implicaţi în cadrul proiectului o zi de neuitat în parcul de aventură, amenajat în tabăra de la poalele Muntelui Mic. Pe lângă jocuri şi întreceri distractive, copiii, călăuziţi de gazdele lor, au colindat zona Vâlsanul, admirând flora şi fauna Muntelui Mic, despre care au primit explicaţii de la membrii CMC.

În calitate de viceprimar al municipiului Caransebeş, dar şi de preşedinte onorific al CMC, Cornel Galescu s-a implicat cum a ştiu mai bine în această acţiune. A pus la dispoziţia micilor constructori materialele şi logistica necesară derulării proiectului, şi a servit drept ghid grupului, promovând, ca întotdeauna, turismul cărăşean şi pe cel românesc.

Adaugă comentariu