Caraş-Severin, Romania

CARAȘ- SEVERIN – Prima etapă, care a avut ca obiectiv donarea de sânge, s-a încheiat cu succes, ATOR -iștii venind în sprijinul bătrânilor singuri și bolnavi. În cea de-a doua etapă a campaniei urmează ca din bonurile obținute de la donatorii voluntari să fie cumpărate alimente ce vor fi distribuite până în 27 noiembrie, când vor fi prezentate rezultatele finale.

Prin implicarea tinerilor ortodocși și a Asociației „Din inimă pentru inimă“ oamenii au înțeles importanța și beneficiile donării de sânge, pe de o parte, iar pe de alta, au contribuit la sporirea stocului de sânge, care salvează alte vieți. La Reșița, numărul de donatori a crescut în perioada 31 octombrie – 13 noiembrie cu 65 % față de perioadele obișnuite din an, respectiv de la 14-15 donatori până la 24 pe zi, aceasta fiind, de fapt, media necesară. Pe parcursul celor zece zile, cât a durat mobilizarea, la Centrul de Transfuzie Sanguină au donat 237 de oameni și alți 60 au intenționat să doneze, însă nu au reușit din motive medicale. În județ au mai fost, de asemenea, organizate campanii de donare de sânge la Bozovici, Moldova Nouă și Oravița, înregistrându-se 61 de persoane, în majoritate tineri sau elevi de liceu.

„Cifrele arată un succes evident al campaniei, a declarat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul acestei misiuni umanitare, dar ceea ce este cu adevărat îmbucurător e faptul că tot mai mulți tineri încep să înțeleagă importanța donării sângelui, existând premisele ca, pe viitor, să se creeze o educație a societății în sensul donării periodice de sânge“.

Și la Caransebeș va exista o mobilizare joi, 16 noiembrie, cu sprijinul studenților de la Facultatea de Teologie de la Universitatea Eftimie Murgu, iar la Oțelu Roșu se face un apel la toți cetățenii să vină să doneze sânge, luni, 20 noiembrie. Despre altruismul ATOR-iștilor din Banatul de Munte, Tudorița Nicula, președinta Asociației „ Din inimă pentru inimă“– partener în proiect, a spus: „Am avut bucuria de a cunoaște tineri implicați și dornici de a face binele dezinteresat, într-o lume preocupată tot mai mult de acumularea de bunuri materiale, în care banul este, adesea, cel care dictează“.

Din bonurile primite de la donatorii voluntari, tinerii vor cumpăra alimente, acestea urmând să fie dăruite beneficiarilor campaniei, P.S.Lucian, episcopul Caransebeșului oferindu-le în plus și câte o Biblie.