Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cărăşenii interesaţi şi activi pot deveni membri ai unei organizaţii a societăţii civile.

Academia de Advocacy care a derulat activităţi şi în Caraş-Severin prin intermediul reprezentanţilor Coaliţiei 52 organizează în data de 12 ianuarie, la hotelul Rogge, evenimentul „M-am decis să mă implic. Am ce să spun, vreau să fiu ascultat și vreau să mi se răspundă“.

Vor fi prezentate posibilități legale și la îndemână, prin care se poate interveni și corecta decizia publică. Evenimentul este parte a proiectului „Campaniile Coaliţiei 52 – conştientizare, monitorizare, consolidare, influenţare“, prin care îşi propune să dezvăluie cetățenilor interesați şi activi, precum și formelor organizate ale societății civile, uneltele pe care le au la îndemână pentru responzabilizarea decidenților publici, în a lucra în favoarea lor.

Proiectul se derulează până în aprilie 2016, într-o succesiune regională, pe întreg teritoriul României. „Academia de Advocacy are convingerea că cetățenii României nu și-au pierdut speranța, se vor angrena în acest demers care le este le îndemână, nu le consumă resurse și care le reclădește respectul de sine și demnitatea. La finalul proiectului, comunitatea cetățenilor activi și implicați va atinge peste 500 de cetățeni și 250 de reprezentanți de organizații ale societății civile, care au exersat instrumentele democrației participative. Aceştia se vor regăsi în comunitatea luptătorilor pentru transparență și respect, denumită Coaliția 52, fiind în permanentă legatură prin intermediul unei platforme virtuale online“, a precizat Marian Apostol, membru al coaliţiei.

Adaugă comentariu